Pikó ellen tüntettek, aki válaszul vádaskodni kezdett

A józsefvárosi lakosok fellázadtak Pikó András balliberális polgármester ellen a szombat délelőtti a polgármesteri hivatal épülete előtt tartott demonstráción. Pikó András ahelyett, hogy meghallotta volna a polgárok kritikáját, megvádolta a Fideszt, hogy buszokkal szállította vidékről a tüntetőket. A Józsefvárosi Fidesz leszögezte: semmilyen formában nem vettek részt a tüntetésen.

2020. 07. 18. 20:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati tüntetés szervezésében a Fidesz–KDNP semmilyen formában nem vett részt – áll a józsefvárosi Fidesz közleményében. A nagyobbik kormánypárt szerint szégyenteljes, hogy miután a józsefvárosi Fidesz közleményben állt ki a baloldali polgármester személyiségi jogai mellett, Pikó András most őket vádolja, holott szombaton a Fidesz–KDNP-től teljesen független személyek szerveztek tüntetést ellene.

– Ócska vádaskodásaival Pikó András a saját botrányos teljesítményét próbálja elfedni. Jobb lenne, ha a hazugságok helyett az alacsony színvonalú polgármesteri tevékenységén javítana. Pikó András biztos lehet benne, hogy ha így folytatja és tovább zülleszti Józsefvárost, a mainál jelentősen nagyobb tüntetésekkel is számolnia kell a jövőben – jelentette ki a helyi Fidesz. Pikó András polgármester és baloldali képviselők a demonstráció után hosszasan írtak arról, hogy a tüntetést a Fidesz segítette vidéki tüntetők odautaztatásával.

A polgármester azt írta közösségi oldalán: Jászkisér, Monor, Szolnok – csak néhány olyan település, ahonnan ma a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé érkező „tüntetők” saját elmondásuk alapján érkeztek. Elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelynek vidékről kell buszoztatnia embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel, amelynek nem a lakói. Mi nem tudunk a Fidesz nevében bocsánatot kérni sem ezektől a megtévesztett emberektől, sem azoktól a kerületiektől, akiknek a manipulációját ezek az akciók szolgálják, a kerületi Fideszt viszont fel tudjuk szólítani: ahelyett, hogy kihasználható eszközként, Budapestre buszoztatható áltüntetőkként tekint az emberekre, tekintse őket polgárnak és partnernek, még akkor is, ha erre szemmel láthatóan hosszú ideje képtelen.

A hét elején magánszemélyekből álló kisebb társaság hirdette meg tiltakozó akcióját a polgármester Vajda Péter utcai otthona elé. Csütörtökön este erre a helyi Fidesz kiadott egy közleményt, hogy megértik a tüntetők céljait, de arra kérik a szervezőket, hogy tegyék át a helyszínt, mert törvénybe ütközhet, sértheti a polgármester privát szféráját. A tüntetők átgondolták a kormánypárt javaslatát, és a hivatal elé szervezték megmozdulásukat.

Szombat délelőtt több százan gyűltek össze, a szervezők szemetet és steril injekciós fecskendőket szórtak szét a hivatal előtt. Arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a Józsefvárosban újra több a kábítószer-használó és egyre romlik a köztisztaság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.