Pikóék kerületi újságja saját elemzőjük szerint is szennylap

Független, objektív lap helyett vállalhatatlan Pikó-propaganda, egyszerű szennylap lett a Józsefváros újság – ezt támasztja alá a balliberális kötődésű Mérték Médiaelemző Műhely elemzése, amelyből világosan látszik, hogy a propagandalap még számukra is kínos. A főszerkesztő hosszú hallgatás után kénytelen volt bocsánatot kérni azért is, mert korábban – példátlan módon – a Ferencz Orsolya képviselővel készített interjút saját szájuk íze szerint átírták, kommentárokkal láttak el – írja a ferencjozsef.blog.hu.

Forrás: Ferenc József blog2020. 04. 30. 18:49
PIKÓ András
Budapest, 2019. november 5. Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András megválasztásakor független, objektív önkormányzati lapot ígért – emlékeztet a Ferenc József blog, amely hozzátette: csak a szokásos módon hazudott, mint már oly sok minden másban is.

A magát a TASZ, a Helsinki Bizottság és más szélsőbaloldali szervezetek partnereként feltüntető Mérték Médiaelemző Műhely elemzése világosan rámutat, hogy Pikó propagandája még a baloldal számára is vállalhatatlan. Bár jócskán tompítva fogalmazták meg, hogy a lap kiugróan aránytalan és elfogult, egyértelműen látszik, hogy ez már nekik is sok. Igaz, az MSZMP Agitációs és Propaganda Osztálya bizonyára elégedett lenne, ha még létezne.

A jelenlegi városvezetésről ódákat zengenek, a korábbit ócsárolják a „független” újságírók

A választást követő tíz lapszámot górcső alá véve az elemzésben megállapították, hogy a polgármester és csapata kiemelten nagy teret kapott a lapban. Az újságírói elfogultságot mutatja, hogy a jelenlegi városvezetést leginkább pozitív, míg az előzőt negatív kontextusban jeleníti meg. Ugyanez igaz a kerületen túlmutató kérdésekre is. Karácsony Gergelyről ódákat zengtek, míg Orbán Viktort és a kormányt rendre ócsárolták.

De mit is várhattunk a Népszavától, Klubrádiótól, Magyar Narancstól és 24.hu-tól igazolt „független” szerkesztőségtől, amelynek nézőpontját jól tükrözik a hivatkozott források is: a 444.hu, az átlátszó.hu, a HVG, az index.hu mellett mindössze 1 esetben hivatkoztak a közmédiára.

A túltolt propaganda miatt kénytelen volt bocsánatot kérni a főszerkesztő.

Az elemzés szerint: „arra is volt példa, hogy egy fideszes képviselővel készült interjút a szerkesztő a polgármester szempontjaival kommentált”. Emiatt a helyi Fidesz bojkottálta a lapot, hiszen nem látták értelmét megszólalni egy olyan újságban, amely az interjúkat – példátlan módon – átírja a saját szája íze szerint.

A legfrissebb számban a médiaelemző kritikáit látva (magától nem jött rá – emlékeztet a blog) a főszerkesztő a lap alján eldugva bocsánatot kért.

A teljes cikket IDE kattintva tekinthetik meg!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.