Piros lámpás negyed mellett zöld jelzés a kéregetőknek Miskolcon

Atrocitások az aluljáróban, köztéri verekedések, agresszív kéregetések teszik egyre elviselhetetlenebbé az emberek életét Miskolcon. A Fidesz–KDNP szerint ez annak is az eredménye, hogy folyamatosan csökken a városi rendészet létszáma. A kormánypártok úgy vélik: a baloldali városvezetés alkalmatlan Miskolc irányítására és a közrend fenntartására.

2021. 07. 23. 11:10
null
Hollósy András megmutat egy balesetveszélyes helyszínt, ahol gyakran jelennek meg a kéregetők Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajnálattal tapasztaltuk az elmúlt időszakban, hogy Miskolcon ismét egyre gyakoribbak a közterületi bűnesetek, annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt hosszú hónapokon keresztül zárva voltak a vendéglátóhelyek, sörözők és egyéb üzletek – erről beszélt péntek délelőtti sajtótájékoztatóján a miskolci Fidesz–KDNP frakciószóvivője.

Hollósy András kifejtette, hogy kutyatámadások, aluljárói atrocitások, köztéri verekedések, agresszív kéregetések rombolják a közhangulatot a borsodi megyeszékhelyen, és ezt a felsorolást támasztja alá az elmúlt időszak bűnügyi statisztikája is.

A kormánypárti politikus azt emelte ki, hogy a városlakók szubjektív biztonságérzete is jelentősen csökkent, amióta a rendészet létszáma zuhanórepülést vett. – Rendészeti forrásaink szerint alig egy év alatt csaknem negyven fővel csökkent az állomány létszáma. Információink alapján a korábban jól működő rendész-rendőr párost sem sikerül mindig felállítani, többször előfordult már, hogy nincs rendész a rendőr mellett. Az év elején megszüntették a lovas mezőőrséget is, de szerencsére rájöttek, hogy nélkülük nem felügyelhetőek megfelelően a külterületek és a zártkerti ingatlanok, így ezt nagy nehezen, de visszaállították – mutatott rá.

Hollósy András megmutat egy balesetveszélyes helyszínt, ahol gyakran jelennek meg a kéregetők
Fotó: Fidesz, Miskolc

Hollósy András úgy véli, a baloldali városvezetés sorra bizonyítja, hogy alkalmatlan Miskolc irányítására és a közrend fenntartására. Szavai szerint sajnos itt az eredménye annak, hogy megint a miskolciakon akarnak spórolni, az ő megkérdezésük nélkül. – A tényleges problémák megoldása helyett látszatintézkedések zajlanak a városban, immár csaknem két éve. Örülünk a virágkaspóknak, de nagyobb szükség van élhető és tiszta belvárosra. A piros lámpás negyed mellett zöld a jelzés a kéregetőknek, mert rendteremtés helyett az örömlányokat támogatja a miskolci baloldal.

Nem türelmi zónára van szükség, hanem arra, hogy felszámolják azokat a gócpontokat, mint például az újgyőri főtér környéke, ahol napi rendszerességgel zaklatják a járókelőket, bandákba verődve agresszíven kérnek cigarettát és pénzt, majd pedig megfenyegetik azokat, akik nem kívánnak vagy tudnak segíteni – fejtette ki a miskolci Fidesz–KDNP frakciószóvivője.

Hozzátette: a kéregetők egyre több helyszínen jelennek meg, a főutcán már rendszeresen. Kifejtette, hogy a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetétől kapott információk alapján ezek az emberek nem tartoznak a hajléktalanokat gondozó központ felügyelete alá. Ezek a személyek – folytatta – Miskolc külterületeiről szivárognak be a városba, és jelenlétükkel folyamatosan zavarják és zaklatják a járókelőket.

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója javaslatot tesz arra, hogy első körben azokat a gyülekezőhelyeket és pontokat szüntesse meg a városvezetés, ahol az agresszív kéregetők nagyobb számban csoportosulnak.

A kormánypárti képviselők véleménye szerint ez nem pénz, hanem akarat kérdése. – Itt, az Avar utca elején található betonpillérek eltávolításával és fokozott járőrszolgálati jelenléttel máris javítható lenne a miskolciak biztonságérzete. A miskolciak ugyanis többet érdemelnek: élhető mindennapokat és biztonságos, rendezett városképet – hangsúlyozta Hollósy András.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.