Pisztoly is előkerült a családi perpatvar során

A Terrorelhárító Szolgálat műveleti egysége fogta el a fegyverrel fenyegetőző pilisi férfiakat

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 23. 19:11
null
Fotó: Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverkezett rendőrök fogták el szeptember 22-én hajnalban azt a 46 éves férfit és 17 éves fiát, akik két hete halálosan megfenyegettek egy velük rokonságban álló családot – számolt be róla a Police.hu. Mint írták, a két gyanúsított nem tett vallomást, panaszt jelentettek be az eljárás miatt, a rendőrség viszont szeptember 23-án, a bizonyítékokkal alátámasztva indítványozta letartóztatásuk elrendelését. A Magyar Nemzet információi szerint ezt azzal indokolja a hatóság, hogy a két férfi, szabadlábon hagyásuk esetén bosszút állna az őket feljelentő család tagjain.

A történet két hete, szeptember 6-án egy pilisi családi házban kialakult veszekedéssel kezdődött, amiből a végére kisebb utcai harc kerekedett. Egy 29 éves újszászi férfi érkezett vendégségbe néhány rokonnal, hogy a férfi gyerekét láthassák. Az apa és volt felesége a családtagok békítő szándéka ellenére a házban összevesztek, egymásnak estek.A dulakodók kitessékelték a vendégeket az utcára, ahol már botokkal, kapákkal, székekkel felfegyverkezve verni kezdték a vendégeket.

Az utca lakói többször kérték őket, hogy hagyják abba a rendbontást, amire a 46 éves családfő egy pisztolyt rántott, azzal hadonászva üvöltözte, hogy mindenkit megöl, aki a családtagjait sértegetni, bántani meri.

A sértettek orvosi ellátásra szorultak, egyikük töréses sérülést szenvedett, a másiknak a koponyáján keletkezett vérömleny, az orvos szakértők véleménye szerint mindkét sérülésből komolyabb baj is származhatott volna. A Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán elrendelt eljárásban a nyomozók úgy döntöttek, a rendőrség intézkedéseire érvényes protokoll szerint a TEK bevetési egységét kérik fel a fegyveres gyanúsítottak elfogására.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mFKWcjrQ2EE&feature=emb_logo

A TEK műveleti egysége szeptember 22-én fogta el pilisi házában az apát és fiát, a házkutatás során két gázpisztoly került elő.

Fotó: Police.hu

A Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az apa és fia ellen, a két gyanúsított megtagadta a vallomástételt, panaszt nyújtottak be a gyanúsítás és az eljárás ellen is.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=TtRg1NcOnkI&feature=emb_logo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.