Plusz-mínusz: A baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta

A Jobbik szétesik, az MSZP atomjaira hullik, közben a baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta Budapesten. A Hír TV politikai vitaműsorában ezúttal Szarvas Szilveszter műsorvezető beszélgetett Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökével és Tóth Erikkel, a Nézőpont Intézet elemzőjével.

Forrás: Hír TV2020. 02. 28. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szétesik, az MSZP atomjaira hullik, közben a baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta Budapesten. A Hír TV politikai vitaműsorában ezúttal Szarvas Szilveszter műsorvezető beszélgetett Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökével és Tóth Erikkel, a Nézőpont Intézet elemzőjével.

A saját kampányígéreteit is leszavazta a baloldal Budapesten. Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a 3-as metró légkondicionálását.

A 3-as metró fejlesztésével kapcsolatban a következőket mondta Horn Gábor: Lesz, szerintem meg kell oldani, gyorsan meg kell oldani, de nem a főváros, nem a közös, egyébként nagyon szerény pénzéből a fővárosnak, hanem az oroszok pénzéből.

Majd így reagált Tóth Erik: Karácsony Gergelyék számára egyébként ez szerintem egy nagyon jó lehetőség lenne arra, hogy bebizonyítsák azt, hogy ők ezeket a problémákat nem csak megjeleníteni tudják, hanem képesek megoldani is. Majd folytatta gondolatait a Nézőpont Intézet elemzője: Felteszem azt a kérdést, hogy miért nem próbálkoztak meg korábban ezzel a problémával egy kicsit is foglalkozni? Ha ez megtörtént volna, akkor lehetett volna…

Horn Gábor közbeszólván azt mondta: Mert a 2-es metrót újították fel és megépítették a 4-es metrót.

Majd visszavette magához a szót Tóth Erik befejezve korábbi gondolatmenetét: … a 2-es metró kapcsán ugye, nagyon komoly közbeszerzési problémák voltak, erre utaltam, hogy Tarlós István visszaszerzett több mint 30 milliárdot, amit most be lehetne fektetni a 3-as metró felújítása kapcsán. A 4-es metró pedig én úgy gondolom, ha valami, akkor az a korrupció melegágya volt és első sorban baloldali kormányokhoz kötődik ez az ügy, ezt mindenki tudja, csak próbálják ezt általában eltolni maguktól, mind a politikusok, mind a volt kormánytagok.

Elkezdődött a Jobbik szétesése és az MSZP bomlása. A DK-s Gyurcsány Ferenc elkezdte „leszalámizni” az MSZP-t.

Ennek kapcsán Horn Gábor elmondta ellenérzéseit: A Gyurcsány-féle gondolatmóddal van nekem problémám. El lehet kezdeni felzabálni a másikat, de ez egy rövidtávú politikai érdek és nem tartom egy kicsit sem bölcsnek. Majd folytatta a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke: Itt egy felelőtlen politikai játszma zajlik, ami arról szól, hogy a DK bizonyítsa, Gyurcsány bizonyítsa, hogy ő a vezető erő és ezért semmi sem számít. Ezt nem tartom egy jó iránynak.

Jakab Péter és a Jobbik működését illetően így reagált Tóth Erik: Jakab Péter, annak ellenére, hogy azt mondja, hogy nem szeretne együttműködni Gyurcsány Ferenccel, mégis együtt fog működi vele, ahogy egyébként ez Dunaújvárosban már meg is történt. Majd így folytatta: Bármit mondhat Jakab Péter, ő azt a politikát folytatja, amit tulajdonképpen Vona Gábor elkezdett. Szeretné a nemzeti, kicsit jobboldalibb érzelmű szavazókat megtartani úgy, hogy egyébként baloldali liberális politikusokkal, Gyurcsány Ferenccel próbál együttműködni, ami szerintem egy önellentmondás, ezt nem lehet fenntartani.

A teljes vitát IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.