Plusz mínusz: Hogyan teljesít Karácsony Gergely?

Az októberben megválasztott főpolgármester teljesítménye az iskolában kettes alá érdemjegyet érdemelne – hangzott el a Hír TV műsorában.

Forrás: HÍR TV2020. 01. 08. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatvan napja, hogy megalakult a Fővárosi Közgyűlés és hivatalosan is Karácsony Gergely lett Budapest első embere. De milyen két hónap van Budapest mögött? Erről is szó volt a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában.

Klímavészhelyzet már van a fővárosban, a 14 év alattiak ingyenes tömegközlekedése azonban továbbra is csak ígéret. Sokak szerint az elmúlt két hónap inkább szólt a kommunikációról, mint a munkáról.

Kovács András, az origo.hu újságírója szerint Karácsony Gergely teljesítménye az iskolában kettes alá érdemjegyet érdemelne. Pár napja volt csak főpolgármester, mikor hóhelyzet alakult ki, de nem tudta megoldani.

„Én emlékszem arra, mikor 2010-ben a Fidesz megnyerte a választást, azonnal jött egy elég durva árvíz helyzet a Felső Tisza vidékén, Borsod megyében. (…) Érdekes módon akkor a kormány nem hivatkozott arra, hogy az előző MSZP kormánytól milyen öröksége volt, nem hivatkozott arra, hogy nincsen elég ember arra, hogy a védelemben részt vegyen. Megpróbálták megoldani és emlékeim szerint, bár a víz óriási károkat okozott, de mégis sikerült egy teljes települést felújítani újra.„

Nagy József, a 24.hu újságírója úgy gondolja, amit 63 nap alatt meg lehetett tenni, azt Karácsony Gergely megtette. Elmondta sok minden szimpatikus számára, azonban többek között az kevésbé, hogy sok „szoci múmia” került különböző fővárosi cégek élére.

„Azzal például elégedett vagyok, hogy számos ellenzéki vezetésű kerületben konkrét lépések zajlanak a kerületi egészségügynek a fejlesztéséért. (…) Azzal végtelenül elégedett vagyok, hogy a leggagyibb, legátlátszóbb, legvérforralóbb budapesti korrupciós ügy, a parkolási maffia, a Fidesz-MSZP parkolási maffia ellen komoly lépések történtek.”

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.