Pofátlan autósokra vadásznak a rendőrök

Forrás: Hír TV2020. 01. 06. 17:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országosra terjesztette a pofátlan sofőröket célzó akcióját a rendőrség. Az ORFK fény- és képrögzítő technikával felszerelt civil autókkal vadászik azokra az autósokra, akik a szabályokat figyelmen kívül hagyva akadályozzák a közlekedést. A minden megyére kiterjedő ellenőrzés célja, hogy az autósokat szabálykövető magatartásra bírják, ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá téve a közlekedést az utakon.

A pofátlan autósokat kiszűrő akciót decemberben kezdte el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, azonban annak sikerét látva kiterjesztették az egész országra a kezdeményezést.. Az akció az interneten is nagy népszerűségnek örvend.

A rendőrség célja az akcióval az, hogy a közlekedőket rávezesse a szabálykövető magatartásra. Álláspontjuk szerint a közlekedés akkor tud ritmusosan és a lehető legbiztonságosabban működni, hogyha a benne részt vevők a szabályok szerint játszanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.