Poklot ígért a jobbikos Jakab a cigányoknak

Szinte nem telik el nap, hogy ne kerülne felszínre a Jobbik, jelen esetben Jakab Péter frissen kinevezett frakcióvezető-helyettesének múltban tett antiszemita, rasszista véleménye.

Magyar Nemzet
2019. 02. 22. 7:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nem telik el nap, hogy ne kerülne felszínre a Jobbik, jelen esetben Jakab Péter (képünkön) frissen kinevezett frakcióvezető-helyettesének múltban tett antiszemita, rasszista véleménye. A Hír TV e héten már a sokadik ilyen felvételt hozta nyilvánosságra, most az derült ki Jakabról, hogy egy pár évvel ezelőtti miskolci megemlékezésen a cigányok ellen uszított. Élősködőknek és rombolóknak nevezte a romákat, és azzal fenyegetőzött, hogy pokollá fogják tenni a cigányok életét.

Egy trianoni megemlékezésen a közösen elmondott hiszekegy után a cigányságról azt mondta: „…Tiltakoznak és ajvékolnak azok, akik úgy gondolták, hogy életük végéig lehet élősködni rajtunk, lehet élősködni ezen a városon. Nekik üzenem, hogy ébred már a magyar! Bizony ébred! Lyukóvölgyben pláne ébred. Abban a Lyukóvölgyben, ahol a tisztességes magyar emberek megelégelték azt, hogy vannak olyan… honfitársaink?… vannak olyan mélyigénytelen emberek, akik úgy gondolják, hogy az adófizetők vérrel, verítékkel megkeresett pénzéből lehet dorbézolni meg mulatozni meg taxival bevásárolni járni” – mondta Miskolcon az akkori elnök, aki beszéde végén azzal fenyegette meg a cigányokat, hogy a Jobbik pokollá teszi az életüket.

„Vona Gábor pártelnök nem is olyan rég azt mondta, hogy a Jobbik kétféle embertípust különböztet meg: az építőt és a rombolót. És elmondta azt is, hogy ha kormányra kerülünk, az építőt minden eszközzel támogatni fogjuk, a rombolónak viszont pokollá tesszük az életét. Tisztelt rombolók! Van egy rossz hírem számotokra: a miskolci Jobbik nem vár 2014-ig, a miskolci Jobbik már most pokollá fogja tenni az életeteket! Ha beálltok a sorba (sic!), vagy ha nem, takarodtok el innen!”– hangzott el.

Jakab máskor arról beszélt, hogy a cigányok lopnak, a szobájukba piszkítanak, és nem akarnak dolgozni. A hírcsatorna mutatta be azt a felvételt is, amelyen Sneider Tamás pártelnök arról beszélt a megválasztása után, hogy ő az a politikus, aki megvédi az országot, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyonüt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.