Politikai leszámolások Erzsébetvárosban?

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. felügyelő bizottsági tagságából vissza kívánja hívni a helyi Fidelitas elnökét. Virágh Előddel nem egyeztetett senki, csak egy online ülés anyagából derül ki ez a szándék. Ráadásul a rendkívüli jogrend alatt a Gyurcsány-párti polgármester egy személyben dönthet minden kérdésben.

2021. 02. 17. 15:40
null
Niedermüller Péter azt állítja, hogy nem tudott semmit a lopásról Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virágh Előd az erzsébetvárosi Fidesz-frakció tagjaitól értesült arról, hogy Niedermüller Péter polgármester vissza kívánja hívni az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. felügyelő bizottsági tagságából.

„Elsősorban minimum udvariatlannak tartom, hogy előzetesen nem értesítettek róla se engem, se a Fidesz-frakció tagjait és csak a 2021. 02. 17. szerdai egyeztető online ülés anyagából derül ki ezen szándék. Akár bóknak is vehetném, hogy míg egyik kezével a zenét tanulni kívánó gyerekek elől nyúlja le az iskolájukat, addig a másik kezével az én kilövési parancsom aláírása a legfontosabb dolog az Ön számára” – írta Virágh Előd a Gyurcsány-párti polgármesternek címzett nyílt levelében.

A helyi Fidelitas elnöke hozzátette: bár nem érti, de tudomásul veszi az iránta és a vele egy közösséget, értékeket vallókkal szembeni antipátiáját, pláne azok után, hogy élesen bírálta azért, mert cinkosan hallgatott és tagadta minden felelősségét afölött, hogy egy párttársa, a gazdasági bizottságának elnöke lopta az áramot az általa vezetett önkormányzatban.

 

„Polgármester Úr, vagy nincs tisztában vele, hogy az önkormányzati felügyelő bizottságoknak mi a feladatuk, és hogy a legitimációjukat pont abból nyerik, hogy intézményesített formában vehetnek részt az ellenőrzésben az egyes politikai tömörülések delegáltjai – és így rajtuk keresztül a választópolgárok, vagy önök valami olyasmire készülnek a piacnál, amit nem szeretnének, ha kitudódna” – írta Virágh Előd. Hozzátette: a felügyelő bizottság tagjai azok, akik, ha valami törvénytelen vagy megkérdőjelezhető történik, szót emelhetnek, tiltakozhatnak vagy a nyilvánosság eszközével akadályozhatják meg a törvénytelenséget.

Ezért íratlan szabály az önkormányzatiság történetében, hogy az önkormányzati gazdasági társaságokban felállított felügyelő bizottságokban mindig helyt adnak az ellenzéknek is.

 

Pont azért, hogy mindig legyen egy olyan politikai értelemben ellenérdekelt fél, aki garantálja, hogy nem merülhet föl a működés során az összejátszás, félrenézés lehetősége.

„Néhány utószó a Momentumhoz. Semmilyen szinten nem meglepő számomra az önkormányzatban ülő régi elvtársak kicsinyes politikai leszámolása, és harmincéves önkormányzati íratlan szabályok felrúgása, de azoktól legalább generációs alapon valamifajta ellenállást várnék, akik nem abban szocializálódtak, amit MSZMP-nek meg SZDSZ-nek hívnak. Újabb és újabb csalódás, hogy nemcsak országos szinten, hanem helyi szinten is ti vagytok azok, akik a legjobban nyújtózkodva jelentkeztek, hogy a pufajkát converse-re cserélő párttitkárok első számú, cinkos gombnyomogatói legyetek” – jegyezte meg az Erzsébetvárosi Fidesz alelnöke.

Bajkai István felszólította lemondásra a polgármestert

„A Molnár Antal Zeneiskola, Erzsébetváros zeneszerető és a kultúrát fontosnak tartó polgárai nevében szeretném megköszönni a FreeSZFE Egyesületnek a bölcs és humánus döntését, amellyel utat nyit az igazság helyreállítására, és amely lehetővé teheti a zeneiskola diákjainak és tanári közösségének elhelyezését a Damjanich u. 4. sz. alatti épületben. Az Egyesület felülemelkedett a – meggyőződésem szerint őket is megtévesztő – erzsébetvárosi DK-s vezetés felelőtlen és agresszív döntésén” – írta Bajkai István, országgyűlési képviselő közösségi oldalán, miután kiderült, hogy Niedermüller Péter továbbra sem kívánja visszaadni a zeneiskolának a számukra felújított épületet.

„Niedermüller Péter polgármester már sokszor rászolgált arra, hogy polgármesteri tisztségéről lemondjon. A zeneiskola esete is azt bizonyítja, hogy nemcsak alkalmatlan a posztjára, hanem méltatlan is. Niedermüller Péter és a baloldal ámokfutása békétlenséget és zűrzavart hozott Erzsébetvárosba. Amennyiben Niedermüller Péternek van szemernyi lelkiismerete, akkor belátja, hogy személye már elviselhetetlen teher Erzsébetváros normális működésével szemben és politikai pártállástól függetlenül mindenki csak nyer, ha nem folytatja tovább antihumánus, megosztó, botrányt botrányra halmozó, hazugságokkal teli, agresszív és a rendszerváltozás utáni önkormányzatiságban példa nélkül álló gyűlöletpolitikáját” – írta Bajkai.

Bajkai István felszólította Niedermüller Pétert, hogy hivataláról haladéktalanul mondjon le

 

és „adjon teret az erzsébetvárosiaknak, hogy arra érdemes, hivatalát szolgálatnak tekintő, ígéreteit betartó, felelős, az önkormányzatiság eszményét következetesen képviselő, békét, kiszámíthatóságot, biztonságot és fejlődést hozó új vezetőt állítsanak Erzsébetváros élére”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.