Az Európai Bizottsághoz fordul a nemzeti vagyonért felelős miniszter a posta ügyében

Az Európai Bizottsághoz fordul a posta ügyében a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter – erről Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 03. 05. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezérigazgató elmondta, hogy csütörtökön megkezdik a bértárgyalásokat a Magyar Postánál. Bár az elmúlt három évben jelentős előrelépés történt – 40 százaléknál is több a növekmény -, tudják, hogy ez nem elég – fejtette ki. A bérek ugyanakkor a teljes árbevétel 60-70 százalékát teszik ki, a bértömeg olyan fenntarthatatlan pályán mozog, amivel foglalkozni kell.

A társadalmi igények miatt jelenleg 1600 helyett 2700 postát tartanak fenn. „Ahhoz, hogy ezt fenn tudjuk tartani, plusz pénzre, plusz munkaerőre van szükségünk, aminek a bérekben is meg kell jelennie” – mondta.

A Magyar Postának el kell látnia egy közfeladatot, de helyt kell állnia egy versenyhelyzetben is. Előbbiben segít valamennyit – 5 milliárd forintnyit – az Európai Unió, ebből tudnak eljutni a levelek és küldemények az utolsó falu utolsó utcájába is – mondta. Hozzátette, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal ennek a keretnek a megemeléséről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.