Puzsér: Tarlós Ferrarin hajt, Karácsony robogón ül

A Sétáló Budapest programjával kampányoló főpolgármester-jelölt szerint az MSZP adatbázis-építést végez. Hozzátette: Karácsony Gergelynek öt párt erőforrásai állnak rendelkezésre.

2019. 08. 31. 9:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap délelőtt Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt is leadta ajánlóíveit a fővárosi önkormányzat épületében. Az esemény miatt összehívott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy összesen 16 200 ajánlást nyújtották át az ellenzéki pártok. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a gyűjtés folytatódik a törvényes határidőig, és minden ajánlóívvel elszámolnak majd. Molnár kommentje annak fényében különösen érdekes, hogy Puzsér Róbert független jelölt korábban felhívta rá a figyelmet: Karácsony Gergely a szükséges ajánlások tizennégyszeresét akarja összegyűjteni, mivel annyi ajánlóívet vettek fel, ami hetvenkétezer ajánlás gyűjtéséhez elegendő. A Sétáló Budapest programjával kampányoló jelölt szerint erre nincs más logikus magyarázat: az MSZP adatbázis-építést végez.

Puzsér Róbert lapunkkal közölte: neki nem cél, hogy a határidő lejárta előtt adja le az ajánlásokat, azokat várhatóan szeptember 9-ig gyűjtik. Ebben a tekintetben nem kívánnak versenyezni a többi jelölttel. Puzsér véleménye szerint amúgy is hátrányban van. – Én futok, Karácsony robogón ül, Tarlós Ferrarival megy – mondta a publicista, mivel úgy gondolja, hogy a főpolgármesternek „állami források”, a baloldali jelöltnek pedig „öt párt erőforrásai állnak rendelkezésre”.

Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté, miután a városvezető szerdán leadta az ehhez szükséges ajánlóíveket. A Fővárosi Választási Bizottság a döntésről szóló határozatát még aznap közzétette a Budapest.hu oldalon. A főpolgármester hétfőn kezdeményezte a bizottságnál a nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 13-ára kiírt választásán. A bejelentéssel egyidejűleg 1494 ajánlóívet adtak át. Az ívek több mint felének átnézése után összejött a kellő számú ajánlás. Mint ismert, a jelöltté váláshoz ötezer érvényes ajánlás szükséges. Ha ez megvan, akkor az ajánlóívek további ellenőrzésére nincs szükség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.