Puzséron nem segített a Jobbik

A nagyhangú celebnek van még hová fejlődnie.

Juhász Attila
2019. 03. 27. 7:25
GYNGYSI Mrton; DEMETER Mrta; KERESZTES Lszl Lrnt; SNEIDER Tams; PUZSR Rbert
Budapest, 2019. mrcius 14. Keresztes Lszl Lrnt, s Demeter Mrta, az LMP trselnkei, Puzsr Rbert fpolgrmester-jellt, Sneider Tams, a Jobbik elnke s Gyngysi Mrton, a Jobbik elnkhelyettese (b-j) a Mit jelent a XXI. szzadi politika? cmmel tartott sajttjkoztatn a Fortuna rendezvnyhajn 2019. mrcius 14-n. A Jobbik bejelentette, hogy bell az LMP ltal tmogatott fggetlen fpolgrmester-jellt mg. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogyott a Jobbik. Mivel közel, s távol nincs már megfelelő ember, akit kiállíthatnának jelöltként, hasonlóan az MSZP-hez, egy nagyhangú celeb mögé bújtak, Puzsér Róbert személyében találták meg ideális főpolgármester-jelöltjüket.

A pártot már az sem különösebben zavarja, hogy mellettük egy igazi zöld-liberális alakulat, jelesül az LMP is beállt a „független médiasztár” mögé.

A rendszeres média fogyasztók persze jól emlékeznek arra, hogy annak idején tévés műsorokban még többször egymásnak ugrottak a jobbikosok a főpolgármester-jelöltté emelkedő „sztárral”.

Bár a korábban áthidalhatatlannak tünő Jobbik-Puzsér ellentét a jelek szerint már a múlté, azért marad még egy roppant érdekes kérdés. Ha a balos előválasztáson – ahogy várható – Puzsér alulmarad, akkor ki lesz a Jobbik jelöltje? A legfrissebb Zavecz Research-féle közvélemény-kutatás ugyanis arról árulkodik, hogy Puzsérnak van még hová fejlődnie arról a bizonyos 5 százalékos támogatottságról, amelyen jelenleg áll.

Ebben az esetben a volt radikálisok csak nem a földrajzi kihívásokkal küszködő Karácsony Gergő mögé bújnak?

Mert Jobbik ide, celeb oda, az már a Sas-féle politikai kabarét is alulmúlná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.