Magyarországon élő külföldi bűnelkövetők ellen emeltek vádat

Jelentős értékre elkövetett fegyveres rablás kísérlete, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés a vád.

Forrás: MTI2020. 10. 09. 13:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy német állampolgár és két albán pék ellen, aki ki akart rabolni egy másik albán péket Pomázon 2019-ben – közölte a Pest megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleményében azt írta: egy Magyarországon pékséget üzemeltető albán férfi azzal bízta meg egyik – szintén albán – alkalmazottját és egy német állampolgárságú török férfit, hogy raboljanak ki egy másik albán péket.

A két megbízott gázfegyverrel és késsel felfegyverkezve 2019. február 22-én este megjelent a pékségnél. A dolgozókat a fegyverekkel a hátsó udvarában található lakrészbe kényszerítették, kezüket összekötözték és pénzt követeltek tőlük.

Az egyik sértettnek sikerült kiszabadította magát, majd a többiekkel együtt a támadók ellen fordult. Az egyik rabló emiatt elmenekült, a másikat a rendőrök megérkezéséig visszatartották.

A Pest Megyei Főügyészség a három férfi ellen jelentős értékre elkövetett fegyveres rablás kísérlete, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt emelt vádat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.