Rabosították a Város Mindenkié csoport aktivistáit

A Város Mindenkié csoport alapítóihoz köthető a közvetetten Soros-pénzből oktatott polgári engedetlenségi képzés.

Magyar Nemzet
2021. 01. 19. 14:15
null
A Város Mindenkié nevű szervezet már korábban is összetűzésbe került a hatóságokkal Fotó: Kallos Bea Forrás: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban az V. kerületi Rendőrkapitányság rabosította a Város Mindenkié csoport tetten ért aktivistáit, akik tavaly novemberben a Városház utcában és a Ferenciek terén összefestették az aszfaltot. Az aktivista csoport évek óta azért kampányol, hogy a fővárosban több közvécé legyen elérhető, melynek legutóbbi momentumaként néhány feliratot festettek fel a nevezett utcarészek járdáira, amelyek a „Közvécéket Budapestre”; „Toalett – hova lett?” feliratokat ábrázolták. Az esethez egy járókelő feljelentése alapján szállt ki a rendőrség, majd az aszfalt állagsérülésének felmérésére szakértői csoportot hívtak össze és a kárt 205 ezer forintban állapították meg. Az AVM kiadott közleményében nem ismeri el a bűnösséget, és megalapozatlannak tartja a vádat, a 205 ezer forintos értékcsökkenésre vonatkozó szakértői becslést pedig felháborítónak tartja.

Misetics Bálint jogvédő (k), Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője (j) és Szabó Szabolcs független képviselő (b) sajtótájékoztatót tart a Város Mindenkié csoport demonstrációján, az Országgyűlés rendkívüli ülése előtt a Kossuth téren 2019. május 17-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Város Mindenkié csoport az elmúlt tíz évben vált ismertté főváros-szerte a hajléktalan emberek lakhatáshoz juttatásának képviselete kapcsán. Alapító tagjai közül Udvarhelyi Tessza a főváros nyolcadik kerületének önkormányzatánál tölt be tisztséget, Misetics Bálint pedig a főváros szociális főtanácsadója.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.