Rádi Péter: A magas részvétel a demokrácia ünnepe

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a „demokrácia valódi ünnepének” nevezte a vasárnapi önkormányzati választást a magas részvételi adatok miatt.

Forrás: MTI2019. 10. 13. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rádi Péter a szavazókörök 19 órai zárása után nem sokkal tartott sajtótájékoztatóján örömének adott hangot amiatt is, hogy a szavazást nem zavarta meg olyan esemény, amely a választópolgári akaratot gátolta volna.

Közölte, az NVB délután ülésén még nem választásnapi, hanem korábbi beadványokról döntött. Ezek közül két „érdekesebb ügyet” emelt ki. Az egyik Orbán Viktor miniszterelnök választóknak írt kampánylevelét, míg egy másik a kormány kampánytevékenységét kifogásolta; a bizottság – nem jogerős határozatai – szerint egyik sem volt jogszabálysértő.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.