Rászoruló gyermekek karácsonyi kívánságát lehet teljesíteni

Csaknem ezerötszáz ajándékhoz várja a támogatók felajánlását a Magyar Református Szeretetszolgálat.

2020. 11. 17. 16:17
null
A cél az, hogy 2020 gyermek karácsonyi kívánsága teljesüljön Fotó: Picasa Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További adományozók jelentkezését várja a Magyar Református Szeretetszolgálat a szervezet alapítványa által elindított Szeretetdoboz – Kívánságlista nevű programjához, amelyben nélkülözésben élő gyermekek egyéni kívánságait lehet valóra váltani. Kiemelték, hogy tavaly több mint ötszáz gyermeknek sikerült szebbé tenni a karácsonyi ünnepet, idén 2020 kívánságot szeretnének teljesíteni.

Ha valaki segíteni szeretne, akkor az illető kiválaszthat egy vagy több kívánságot a honlapról, és máris teljesítheti egy nehéz sorsú gyermek álmát.

– A kívánságkártyán szereplő tárgyi adományt postai úton vagy személyesen eljuttathatod hozzánk. Arra is van lehetőséged, hogy a tárgyi adomány értékét ajánlod fel számunkra, ebben az esetben mi vásároljuk meg a rászoruló gyerkőc számára az ajándékot – emelték ki.

Felhívták a figyelmet arra, hogy „a gyerkőcöknek akkor lesz igazán meghatározó az élmény, ha pontosan azt kapják, amit kértek”. Fel lehet ajánlani használt terméket is, de csak abban az esetben, ha az jó minőségű. – Postai feladás és személyes átadás esetén is fontos, hogy a dobozon az alábbi infók legyenek rajta: felajánló neve, megajándékozott neve és életkora, e-mailben kapott azonosító. A foglalásodról kapott visszaigazoló elektronikus levélben segítségként küldünk egy címkét, melyen minden fontos adat rajta van és ki tudsz nyomtatni, majd rá tudod ragasztani a csomagra. Postázni és személyesen leadni csak a 1146 Budapest Hungária körút 200. alatti irodánkba lehet az ajándékcsomagokat – hangsúlyozták.

A cél az, hogy 2020 gyermek karácsonyi kívánsága teljesüljön
Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

A szépen újracsomagolt és felcímkézett ajándékokat a szervezet munkatársai adják át a szülőknek, így erősítve a gyermek és szülő közti szeretetkapcsolatot.

Így ha valaki csatlakozik a programhoz, tulajdonképpen két ajándékot ad: egyet a gyermeknek, egyet pedig a szülőknek. Azzal, hogy a gyermek anyukája, apukája, a hozzá legközelebb álló adhatja át a karácsonyi csomagot, azzal visszaadjuk nekik az ajándékozás örömét. A Magyar Református Szeretetszolgálat rámutatott arra, hogy eddig alig hatszáz kívánság teljesült, így még sok támogató jelentkezésére van szükség.

A kampány népszerűsítéséhez csatlakozott a Bosszúállók szinkronhangjainak csapata, valamint Lackfi János is írt egy verset a program kapcsán, hogy hírét vigye a kezdeményezésnek.

Közben a szeretetszolgálat idén is elindította a Szeretetdoboz nevű tartós élelmiszergyűjtést is, ebben a programban is várják az adományozók felajánlását.

 

Adományokat gyűjtenek az ökumenikusok is

Idén adventkor ismét elindul az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. című országos adventi pénzadománygyűjtő kampánya, amelyhez a Tesco, ahogy már több mint egy évtizede, most is csatlakozik. A vásárlók az áruházakban november 16. és december 24. között 250 forintos kuponok vásárlásával támogathatják a segélyszervezet munkáját, amire idén talán még nagyobb szükség van a járvány miatt, mint valaha – emlékeztettek közleményükben. Az adománykuponok eladásából befolyó összeget a Tesco teljes egészében az Ökumenikus Segélyszervezetnek adja, akik nehéz helyzetben levő családokat és gyermekeket támogatnak belőle. A nehéz sorsú és hátrányos helyzetű gyermekeket támogató adománygyűjtéshez ebben az évben az áruházlánc 15 millió forinttal járult hozzá. A karitatív szervezet rászorulókat segítő, a járványhelyzet miatt rendkívüli kihívásokkal teli egész éves munkáját a 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is lehet támogatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.