Rászoruló gyermekeknek gyűjtenek adományokat

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a befolyó összegekből kétezer rászoruló gyermek fejlesztését finanszírozza, továbbá nyári táborokat szervez.

2019. 05. 10. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindította Felhőtlen gyermekkor elnevezésű országos figyelemfelhívó és pénzadománygyűjtő kampányát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a befolyó összegekből kétezer rászoruló gyermek fejlesztését finanszírozzák, továbbá nyári táborokat szerveznek – erről beszélt tegnap a szervezet elnök-igazgatója.

Lehel László a sajtótájékoztatón elmondta: a rászoruló gyermekek támogatása évek óta fontos szerepet kap a szervezet munkájában, de ebben a hónapban különösen a figyelem középpontjába szeretnék állítani a témát.

– Országosan tizenhárom központunk van, ahol a szakembereink nehéz sorsú gyermekekkel foglalkoznak, olyanokkal, akik különböző hátrányokkal élnek, és mi azon fáradozunk, hogy ezeket valamilyen módon csökkentsük – hangsúlyozta az elnök-igazgató. Hozzátette: az intézményeikben jellemzően csoportos fejlesztő foglalkozást tartanak, amellyel a szocializációban segítik a gyermekeket, továbbá a programok – például a nyári táborok – közösségi élményt adnak nekik. Emellett tartanak egyéni fejlesztő foglalkozásokat is, ahol feltárják a lemaradásokat, és mások mellett mozgásterapeutával, logopédussal fejlesztik a gyermekeket. A változást mérik, mert figyelik az elért eredményeket.

Wolf Kati segít kifesteni az 1353-as hívószámot
Fotó: MÖS/Fekete Dániel

Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a hatodik éve meghirdetett gyűjtéshez többféleképpen – az 1353-as vonal hívásával, online adományozással, valamint a Tesco-áruházakban vásárolható kuponokkal – lehet csatlakozni. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet pénzadományt felajánlani, a közlemény rovatban a Felhőtlen gyermekkor jelzést kell feltüntetni.

Gáncs Kristóf szólt arról is, hogy a kampány ideje alatt több figyelemfelhívó akciót szerveznek. Május 11-én este Budapesten, a Várkert Bazár előtti útszakaszon kétszáz spinning kerékpárt állítanak fel, amelyeken öt óra leforgása alatt összesen ezer önkéntes teker majd. A legkitartóbbakat hőkamerák figyelik: minél jobban tekernek, annál erősebben világít majd a színpadnál felállított nagy méretű, 1353-as számjegyekből álló fényinstalláció. Ugyanezen a hétvégén szintén a rászoruló gyermekekért futja körbe a Balatont a segélyszervezet jótékonysági futócsapata. A küldetésnek tizenkét versenyző vág neki az Ultrabalatonon, köztük Iain Lindsay brit nagykövet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.