Rászorulók Zánkán

Csekő Imre
2019. 08. 26. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz alkalommal szerveztek idén Erzsébet-táborokat, amelyek kétezer rászoruló családnak biztosítottak lehetőséget a felhőtlen hétvégi kikapcsolódásra Zánkán – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkárának tájékoztatásából.

Fülöp Attila a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: olyan, az év minden napján a terepen dolgozó civil szervezetekkel működnek együtt, mint a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Református Szeretetszolgálat, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, és tőlük kapnak javaslatokat arra, kik vegyenek részt az Erzsébet-táborokban.

Fotó: Havran Zoltán

Hozzátette: a családok között voltak olyanok, amelyeknek még a mindössze ezerforintos részvételi díj kifizetése is gondot okozott volna, ezért annak befizetését az őket javasoló civil és karitatív szervezetek átvállalták.

– A leginkább rászorulók tehát ingyenesen nyaralhattak a táborban, ahol napi ötszöri étkezést kaptak, és számos jól szervezett, szórakoztató programban vehettek részt – fejtette ki a Magyar Nemzetnek az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.