Rekordszámú összeköttetés lesz Szlovákiával a jövőben – videó

Magyarország és Szlovákia együttműködése az elmúlt évben sikertörténetek sorozatává vált – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Richard Sulik szlovák miniszterelnök-helyettessel és gazdasági miniszterrel tartott közös, a Facebookon közvetített hétfői sajtótájékoztatóján.

Magyar Nemzet
2020. 05. 11. 13:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Szlovákia együttműködése az elmúlt évben sikertörténetek sorozatává vált – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Richard Sulík szlovák miniszterelnök-helyettessel, gazdasági miniszterrel tartott közös, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarországnak Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere, a második legfontosabb külpiaca és a magyar tőkeexport harmadik legfontosabb célpontja. Hozzátette, minden politikai feltétel adott ahhoz, hogy a sikertörténet folytatódjon. A két ország közötti összeköttetések közül kiemelte: augusztusban átadják az új komáromi hidat, továbbá 2022-ig hat új átkelőhelyet, ezek közül három Ipoly-hidat. Addigra Miskolcról Kassáig végig gyorsforgalmi úton lehet majd közlekedni.

A miniszterek megállapodtak abban, hogy 2020 végéig további két ponton összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát.

A magyar és a szlovák gázvezeték-rendszereket összekötő interkonnektoron pedig 43 milliárd forintból megháromszorozzák a kapacitást Magyarország irányából Szlovákiába, így 2024-től évente több mint ötmilliárd köbméternyi gáz szállítható majd. Hazánk ugyanis – a Gazprommal való megállapodása alapján – a Török Áramlatból több milliárd köbméter gázt vásárolhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.