Rémhírterjesztés miatt feljelentették a DK szóvivőjét

A magyar kormány emberkísérletekbe kezd az orosz vakcinával – állította a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Magyar Nemzet
2020. 12. 29. 18:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bejelentést teszek ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C. törvény 337. § (2) bekezdése alapján különleges jogrend ideje alatt elkövetett rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt – írja az ügyészségnek címzett, szerkesztőségünkbe is eljutott dokumentumban Tényi István. A feljelentései által országosan ismertté vált Tényi a DK-szóvivő mai sajtótájékoztatóján elhangzottakat kifogásolja. Barkóczi Balázs ugyanis hosszan beszélt arról a Demokratikus Koalíció honlapján is elérhető sajtóanyagban, hogy az orosz vakcinával a magyar kormány emberkísérletbe kezd, illetve a vakcina széleskörűen elutasított az társadalom és a tudósok körében is.

A DK szerint az EU a kormány helyett dolgozott, amikor engedélyeztette a Pfizer–BioNTech-vakcinát, Magyarországnak pedig nem kell mást tennie, mint várnia, hogy érkezzenek a következő uniós szállítmányok.

– Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – idézi a Btk. vonatkozó passzusát feljelentésében Tényi István.

Szerinte Barkóczi szavai kimeríthetik a rémhírterjesztés tényállását, ezért kérte a vizsgálat lefolytatását az ügyészségtől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.