Rémhírterjesztőt állítottak elő a rendőrök Szerencsen – Videó

A rendőrök folyamatosan monitorozzák a világhálót és elszámoltatják a rémhírterjesztőket.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat2020. 05. 12. 18:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előállítottak ma reggel a szerencsi rendőrök egy zempléni férfit, aki hamis állításokat tett közzé a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a közösségi oldalán. – hívta fel lapunk figyelmét az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság a 64 éves férfival szemben. A gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon április 28-án tette közzé többek között azt, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. Hozzátette ehhez, hogy szerinte ez tömeges megbetegedést eredményezhet. A közzétett bejegyzéshez rövid időn belül tizenkilencen hozzászóltak, és tizenegyen meg is osztották.

A szerencsi rendőrök május 12-én reggel elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség felhívja az közösségi oldalakat használók figyelmét, hogy a rendőrség folyamatosan monitorozza az internetet, és megteszi a szükséges intézkedéseket: eltávolíttatja a kifogásolható tartalmakat, illetve – súlyosabb esetben – büntetőeljárást indít. Hozátették: mindenkinek egyéni felelőssége, hogy mit oszt meg a közösségi médiában, milyen tartalmakat küld tovább. A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WPiaUHXUF1w&feature=emb_title

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.