Rémségek háza Pátyon – nyomozás indult a boncmester ellen

A rendőrség sem tudja még, miért vitt haza tiltott módon emberi testrészeket, maradványokat egy kórházi patológián dolgozó boncmester. Veszélyes anyag kezeléséhez használt védőruházatban dolgoztak a pátyi házkutatás során a rendőrök.

Forrás: ORFK2020. 06. 19. 19:17
null
Pty, 2020. jnius 19. Rendr helyszynel egy patolgus hza eltt a Pest megyei Ptyon 2020. jnius 19-n, miutn a helysznen emberi testrszeket talltak. Az Orszgos Rendr-fkapitnysg kzlse szerint a Kszenlti Rendrsg Nemzeti Nyomoz Iroda emberi test tiltott felhasznlsa bncselekmny miatt folytat nyomozst. Az gyben egyetlen gyanstott van. A testrszek nem letellenes bncselekmnybl szrmaznak. MTI/Mihdk Zoltn Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberi test tiltott felhasználása miatt indított nyomozást június 19-én egy pátyi férfival szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

A Magyar Nemzet információi szerint magánéleti gondjai voltak a pátyi gyanúsítottnak, a boncmesterként dolgozó 66 éves férfit az utóbbi egy évben többször is elhagyta élettársa, anyagi gondokkal küzdött a család. A férfi – a szomszédok szerint – többször is titokzatos fekete zsákokat hordott haza, senki nem gondolta volna, hogy azokban emberi testrészek voltak. Az anyagi gondok miatt nem zárható ki, hogy a gyanúsított az emberi testrészekkel, koponyákkal kereskedni akart.

Gál Kristóf alezredes, az ORFK szóvivője a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, lakossági bejelentés alapján indult az eljárás, a házkutatás még tart. A rendőrség lezárta a pátyi Arany János utcát, a családi házban és annak melléképületeiben több mint kéttucatnyi nyomozó és bűnügyi technikus dolgozik védőruhában. Az ügyben azért a KR NNI kezdett el nyomozni, hogy megvizsgálják, az esetnek lehet-e köze régi, életellenes ügyekhez, erre egyelőre nincs bizonyíték, de több, a házban talált testrészt még nem sikerült azonosítani.

A rendőrség a jövő hét elejére ígért tájékoztatást az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.