Rendben találta az ÁSZ az ökumenikus segélyszervezet elszámolását

Szabályszerűen számolta el és tartotta nyilván a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a 2015-2017-es központi költségvetési támogatásokat – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

2019. 09. 24. 18:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁSZ keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: öt nem állami humánszolgáltató intézményfenntartó – az Elesett Öregekért Alapítvány, az Estikék Idősek Otthona Alapítvány, az Egymást Segítő Egyesület, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – 2015-2017-es időszakra vonatkozó ellenőrzését fejezte be.

Rámutattak: a szociális feladatokat ellátó, nem állami intézményfenntartóknak közfeladataik ellátására évente jelentős összegű pénzügyi támogatást biztosítottak a mindenkori költségvetési törvények.

A számvevőszék azt ellenőrizte, hogy a támogatások felhasználása szabályszerű volt-e, azok igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak.

Az ÁSZ a többi között megállapította, hogy a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség kialakította a költségvetési támogatások átlátható és elszámoltatható igénybevételének és felhasználásának feltételeit, az Elesett Öregekért Alapítvány viszont nem.

A számvevőszék szerint az Egymást Segítő Egyesület megteremtette ugyan a szociális közfeladat ellátására szolgáló költségvetési támogatások igénybevételének és felhasználásának feltételeit, azonban nem biztosította azok felhasználásának átláthatóságát.

Hozzátették: az Estikék Idősek Otthona Alapítvány a szociális közfeladat ellátására igénybevett közpénzekkel nem gazdálkodott átlátható módon.

Az ÁSZ megállapította, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a központi költségvetési támogatásokat szabályszerűen számolta el és tartotta nyilván.

Az ellenőrzések részletes megállapításait az ÁSZ a honlapján is közzétette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.