Rendkívüli ellenőrzést indított Budapest kormányhivatala

Az orvosi jelenlétet célzó korábbi ellenőrzés mellett újabb rendkívüli ellenőrzést indított a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban, amely célzottan a gondozottak megfelelő szakápolására terjed ki – tájékoztatott a kormányhivatal szerdai közleményében.

2020. 05. 06. 16:54
null
Koronavírus_Idősek_Otthona. 20200409 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idősotthonban a legutóbbi adatok szerint 296 gondozott, 26 dolgozó fertőződött meg és már 40-re nőtt az elhunytak száma. Az orvosi jelenlétet és a folyamatos orvosi ellátást célzó ellenőrzési eljárásban benyújtott dokumentumok (szerződések, jelenléti ívek, orvosi nyilatkozatok) alapján és a korábbi rendkívüli ellenőrzéseken szerzett tapasztalatokat és hiányosságokat a fenntartó Fővárosi Önkormányzattal is megosztották – írta közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

Az erről szóló hivatalos feljegyzést az országos tisztifőorvoshoz is eljuttatták, aki átfogó vizsgálatot végez az idősotthonban történt tömeges megbetegedések és halálesetek miatt. Megállapításaikat a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnak is lehetősége van hivatalosan véleményezni – tért ki a közlemény.

Az idős gondozottak védelme és megfelelő egészségügyi ellátása érdekében a folyamatos orvosi felügyelet mellett fontos a megfelelő létszámban és képzettséggel biztosított szakápolás is. Ezért a most indított új ellenőrzés célja kifejezetten a szakápolás helyzetének, személyi feltételeinek és működésének vizsgálata. A most indított ellenőrzésen azt vizsgálják, hogy az idősotthonban rendelkezésre áll-e a törvényben előírt megfelelő létszámú, végzettségű és munkaképes személyzet, és megfelelő-e a gondozottak ellátása – zárult a közlemény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.