Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi

Elfogása közben eszméletét vesztette egy salgótarjáni férfi, a rendőröknek – akiknek nincs közük a rosszulléthez – nem sikerült az újraélesztés.

2020. 06. 17. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőri intézkedés során életét vesztette június 17-én, szerdán kora reggel egy 55 éves magyar férfi Salgótarjánban, A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály által elrendelt eljárásban a gyanúsított elfogására a Terrorelhárító Központ (TEK) műveleti egységét kérték fel, mivel a bűnügyi felderítés adatai szerint nem lehetett kizárni, hogy éles lőfegyver is van a férfinál. A TEK bevetési egysége reggel hat órakor kezdte meg az akciót, amelynek során nem történt fegyverhasználat, ám a gyanúsított rosszul lett és összeesett. A terrorelhárítók bevetési egységében kötelezően részt vevő mentőtiszt azonnal megkezdte a férfi egészségügyi ellátását, majd észlelve, hogy nem lélegzik, az újraélesztését, amit a helyszínre hívott mentőorvossal együtt folytattak, de a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni a beteg életét. A helyszínt a Központi Nyomozó Főügyészség azonnal lezáratta, igazságügyi szakértők bevonásával kezdték meg a haláleset körülményeinek tisztázását.

Az előzetes vizsgálatok alapján a rendőri intézkedésnek nincs közvetlen, ok-okozati összefüggése a halálesettel, nem történt mulasztás, szabályszegés, elhibázott intézkedés. A gyanúsított hirtelen halálának oka betegség, és szerencsétlen véletlen, hogy ennek éppen az elfogása közben lett végzetes következménye. Mivel a rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely ügyészségi eljárás megindítását indokolná, az ügyben közigazgatási eljárás keretében a rendőrség vette át a haláleset körülményeinek tisztázása miatt kötelezően elrendelt vizsgálatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.