Rendőrségi megerősítés: Nyomozás folyik szexuális zaklatás ügyében

Óriási a csönd a budapesti szeretetotthonban kirobbant zaklatási botrány kapcsán, melyben érintett Donáth László egykori szocialista képviselő is, aki jelenleg lelkészként dolgozik ott – írja az Origo. Az ügyet feltáró TV2 Tények kereste az intézményt és Donáth Annát is, azonban egyik esetben sem jártak sikerrel. Közben a rendőrség megerősítette, hogy még júniusban nyomozás indult egy ügyben.

Forrás: Origo2019. 08. 07. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, botrányos történetek szivárogtak ki az egyik budapesti szeretetotthonból. Az itt dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek azonban nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője és még ma is nagy befolyással bír.

Néhány hete azonban az egyik dolgozó szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette. Donáth László egyébként a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának az édesapja.

A Tények kereste a szeretetotthont, ahol a zaklatás történhetett, és Donáth Annát, a Momentum európai parlamenti képviselőjét és elnökségi tagját is – azonban őket nem sikerült elérni.

A hivatalos közlés szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.