Rendőrségi nyomozás indulhat a BKV-botrány ügyében

Egyre több a furcsaság a BKV busztendere körül. Nyomozás is indulhat az Informátor korábbi adása nyomán. Ezúttal pedig megszólalt a pályázatot elbukó cég vezetője, sőt, a Hír TV azt is bemutatja, miként reagált Karácsony Gergely a kamubusz-botrányra.

Forrás: HÍR TV2020. 12. 11. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány héttel ezelőtt az Informátor utánajárt egy bizonyos busztendernek, amelyet a Budapesti Közlekedési Zrt. még áprilisban írt ki,

  • amelyet egy olyan cég nyert, amely a pályázat kiírásakor még nem is létezett
  • amelynek a cégadattárban megadott címen lévő telephelyén nem találtunk senkit.
  • amelynek egyetlen egy alkalmazottja van, aki egyben a vezérigazgató is, és akit szintén nem lehet utolérni.
  • És arról se feledkezzünk meg, hogy a nyertes pályázó nem sok kritériumnak felelt meg, sőt, még buszokkal sem rendelkezik.

    Na, és persze a lényeg, a nyertes cég, a CR-Facilities, három cégből jött létre, amiből a többségi tulajdonos

    a Cratis Leisztinger Tamáshoz, azaz Karácsony Gergely főpolgármester-helyetteséhez, Tüttő Katához is köthető.

    A pályázaton több cég is indult, végül ketten maradtak versenyben, és a székesfehérvári telephelyű Truck-Trailer&Parts úgy nem nyert a pályázaton, hogy minden kritériumnak megfelelt. A cég azonban nem hagyta annyiban az ügyet, kikérte a CR-Facilities szakmai ajánlatának iratait. A Truck-Trailer&Parts Kft. ügyvezetője most megszólalt az Informátornak.

    A legfontosabb, ami nálunk nem nyert tetszést, hogy a szakmai ajánlatban felhasználták az egyik buszunkat és olyan amatőr módon, hogy még a rendszámot sem takarták ki

    – hívta fel rá a figyelmet Kósa József.

    De nem csak ez volt az egyetlen furcsaság.

    Az Informátor birtokába jutott a fehérvári cég vitarendezési kérelme, amelyből nemcsak az derül ki, hogy a CR-Facilities a Truck-Trailer & Parts tulajdonát képező autóbuszról készült fényképet használt fel, hanem az is, hogy

    a CR-Facilities szakmai ajánlata nem tekinthető szakmai ajánlatnak, továbbá két olyan alvázszám is fel van tüntetve az ajánlatban, amely az európai adatbázisában nem létezik.

    A BKV egyébként a vitarendezési kérelmet elutasította. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a cég csak kizárólag székhellyel rendelkezik, autóbusz tárolásra alkalmas telephellyel nem.

    Az Informátor korábbi műsora nyomán rendőrségi nyomozás is indulhat a budapesti városvezetés több hete húzódó BKV-botránya miatt. Az ügyben Tényi István magánszemélyként fordult a hatóságokhoz.

    A botrányra reagálva Karácsony Gergely pedig mit tett? Sosem fogják kitalálni. Írt egy Facebook-posztot… – olvasható a Hír TV oldalán.

    A teljes adás ide kattintva érhető el.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.