Rétvári: A baloldali kormányzás nem állta ki a valóság próbáját

A baloldal nemrég még az azonnali nyitást követelte – emlékeztetett az államtitkár.

Magyar Nemzet
2021. 03. 22. 12:56
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harangozó Tamás napirend előtt arról beszélt, hogy több mint 18 ezren haltak meg Magyarországon, ez az arány az egyik legrosszabb Európában, ami szükségessé teszi a kormány eddigi politikájának megváltoztatását. Az MSZP politikusa bírálta a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit is, azt hangoztatva, hogy a forint sokat gyengült az euróhoz képest, az üzemanyag árak jelentősen emelkedtek, és növekedett az államadósság is. Harangozó vissza nem térítendő támogatást sürgetett a vállalkozásoknak, százszázalékos táppénzt a betegeknek, dupla gyedet és gyest a családoknak.

Válaszában Rétvári Bence emlékeztetett arra: a napokban volt a tizenkét éves évfordulója annak, amikor a baloldali kormányzás „a valósággal találkozott”, így a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet olyan mértékben vesztette el mindenféle támogatottságát, hogy megbukott.

Válságkezelés címen a Gyurcsány-kormány elvett egyhavi bért a nyugdíjasokról, az orvosoktól, a pedagógusoktól, rendőröktől, közben pedig emelte az adókat – emlékeztetett az EMMI államtitkára.

Hangsúlyozta: a tavalyi összesített adatok szerint az EU-ban hazánk a kilencedik helyen állt a halálozási arányban, míg a baloldal által példaként hivatkozott Ausztria a tizenharmadik, Olaszország pedig a huszonharmadik volt.

Az átoltottság jelenleg több mint tizenhat százalékos Magyarországon, ez Ausztriában éppen hogy tíz, Olaszországban pedig kilenc százalék.

Rétvári emlékeztetve arra, hogy a baloldal nemrég azonnali nyitást követelt, azt kérdezte: milyen helyzetben lenne most az ország, ha a kormány rájuk hallgatott volna?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.