Rétvári Bence: A szivárványkoalíciónak csak a hatalom kell

A kormánynak nemcsak a járvánnyal, hanem a baloldallal is meg kell küzdenie, hiszen gátolja a járványkezelést.

Hertelendy Gábor
2021. 03. 16. 14:51
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz a járvány kezelése helyett önkényuralmi rendszerének kiépítésére koncentrál. Magyarország megtanulta, hogy a Fidesz nem számíthat – hangoztatta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, aki szerint a kormány részéről több felelősségre van szükség és kevesebb lopásra.

– A hazugság paravánja sohasem takarhatja el a valóságot – mondta a szocialista politikus, aki a 2022-es parlamenti választásokra utalva már a kormány elüldözéséről beszélt.

Rétvári Bence államtitkár közölte, a szivárványkoalíció járvány idején hatalmi pozíciókkal foglalkozik. – A kormánynak nemcsak a járvánnyal, hanem a baloldallal is meg kell küzdenie, hiszen gátolja a járványkezelést. Elmondta, hogy

Magyarországon van az unióban a második legtöbb beoltott,

csak Málta előz meg minket, a baloldal pedig ekkor beszél káoszról és eredménytelenségről. – Ha önökön múlt volna, három és fél millióval kevesebb vakcina lett volna hazánkban, hiszen ennyi keleti vakcinát rendeltünk eddig – hívta fel a figyelmet az államtitkár, majd megjegyezte: az Európai Bizottság beismerte, hogy nem sikeres az uniós vakcinabeszerzés.

– Nemcsak a saját álhíreiket, hanem az emberek véleményét is el kellene olvasnia – tette hozzá Rétvári Bence a szocialista képviselőnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.