Rétvári Bence: A baloldal nem vette ki a részét az összefogásból

Az államtitkár kifejtette, hogy Magyarország a leggyorsabban oltó három uniós tagállam között van.

Magyar Nemzet
2021. 03. 01. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez nem napirend előtti felszólalás, ez vádbeszéd – kezdte felszólalását a parlamentben Tordai Bence, és több mint tízezer ember halálával és több százezer munkahely elvesztése miatt vádolta a kormányt. A párbeszéd képviselője káoszkormányzásnak nevezte az Orbán-kabinet tevékenységét, és kijelentette, hogy szerinte nem képesek az oltási tervet tisztességesen megvalósítani. A kormányerők a képviselő szerint politikai szempontokat helyeztek a szakmai szempontok elé. Példaként azt említette, hogy a kormány 1,8 millió Moderna-vakcinát nem köt le, hogy „a keleti oltóanyagokkal henceghessen”.

– Orbán Viktor tehetetlenségének köszönhető, hogy több mint másfél millió vakcina van az országban, és csak hétszázezer embert oltottak be eddig – állította a képviselő, aki szerint önzők és harácsolók a kormány tagjai, akik „saját barátaikat tömik, ahelyett, hogy a vállalkozásokat mentenék”. – Minden vádpontban bűnös az Orbán-kormány, és az ítéletet pedig a választók mondják majd ki – közölte Tordai Bence.

Válaszában Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy

az ellenzék vádol, pedig nekik van okuk védekezni, mert a világban máshol nem tapasztalni olyat, hogy az ellenzék, mint a magyar baloldal, a saját politikai hasznát keresse a védekezés segítése helyett.

Példaként említette meg, hogy az Országgyűlésben a baloldal nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. – Ma arról beszélt, hogy a kormánynak gyorsabban kellene lépnie, mégis, amikor legutóbb erről szavazhatott, ellene voksolt a gyors cselekvésnek – válaszolta Rétvári Bence a Párbeszéd politikusának.

– Magyarország a leghamarabb oltó három ország között van, és jelenleg az átoltottság aránya hat százalék fölött van, ami meghaladja az uniós átlagot. Ez a keleti vakcináknak köszönhető, amiket a baloldal folyamatosan támad

– hangsúlyozta az államtitkár. – Önök elhúznák a védekezés időtartamát, ami több megbetegedést és elhunytat jelentene. Ez a felelőtlenség – tette hozzá Rétvári Bence, aki arra figyelmeztetett: a baloldalnak ezért felelősséget kell vállalnia 2022-ben.

– A választók ítélik majd meg, hogy a baloldal nem vette ki a részét az összefogásból – vélekedett az államtitkár.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.