Rétvári Bence: Derekasan helytálltak a magyar orvosok és ápolók

Rétvári Bence emlékeztetett: a baloldal kamuvideókkal és álhírekkel igyekezett akadályozni a járvány elleni védekezést.

Magyar Nemzet
2021. 06. 07. 14:37
RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence emlékeztetett, a baloldali miniszterelnökök mind milliárdosok voltak. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az államtitkárok nem tudnak az elmúlt tizenegy év munkájáról beszélni, mert csak a szocialista kormányzásról prédikálnak – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista politikus úgy vélte, a „magas koronavírus-halálozás egyenes arányban áll az egészségügy állapotával”. – Mikor állnak fel és mondják azt, hogy Magyarországon haltak meg lakosságarányosan a legtöbben Európában? – tette fel a kérdést felszólalásában a baloldali képviselő, aki arról beszélt, hogy „ha a szegényebb településeket vizsgáljuk, ahol kevesebb a szakrendelő, ott többen haltak meg, mint a fejlettebb régiókban”. – Azok, akik nem tudják megfizetni a magánegészségügyet, azoknak esélyük sincs kilábalni egy komolyabb betegségből – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.

Rétvári Bence erre úgy reagált:

világszervezeti vezetők ismerik el a hazai vakcinaprogramot, mivel Magyarországon jelenleg ötvennégy százalékon áll az átoltottság, miközben az uniós átlag körülbelül negyven százalék.

– Önök mindent elleneztek, mindent akadályoztak kamuvideókkal és álhírekkel egyaránt – emlékeztetett az államtitkár, aki szerint a baloldal lebecsüli a magyar egészségügyet, s vele együtt a szektorban dolgozókat. – Magyarországon mindenkinek jutott lélegeztetőgép, más országoknál ebben is hiány volt – jelentette ki Rétvári Bence, aki jelezte: a baloldal nem segített sem a vakcina-, sem pedig a lélegeztetőgép-beszerzésekben.

– Ennek ellenére nekünk, magyaroknak, közös erőfeszítésekkel sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát

– közölte az államtitkár, hozzátéve: a magyar orvosok, ápolók derekasan helytálltak a járvány alatt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.