Rétvári Bence: Nőtt a lakosság várható élettartama

2010 óta Magyarországon a lakosság várható élettartama 74,7 évről 76 évre emelkedett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Kemencén, a Pest megyei település egészségházának átadóján.

2019. 09. 24. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, hangsúlyozta az egészségügy több területén eredményeket ért el Magyarország. Az államtitkár ezek között említette a 65 év alatti, krónikus betegségben elhunytak számának csökkenését, hozzátéve, az Európai Unióban ebben 10 százalékos, Magyarországon pedig 15 százalékos javulás történt.

A parlamenti államtitkár elmondta: a 166 millió forintos kormányzati támogatásból épült fel az egészségház, illetve korszerűsítették a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt. Kitért arra is, hogy a mintegy 1000 lakosú településen – szintén kormányzati támogatással – 66,6 millió forintból valósították meg az általános iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal és az idősek otthonának energetikai korszerűsítését.

A külterületi utak felújítására, valamint nagy értékű eszközök beszerzésére a település 84,5 millió forintot kapott a vis major alapból, amikor szociális célú tűzifa-támogatásra pedig 1,5 millió forintot.

Az új egészségházat Marton Zsolt váci megyéspüspök áldotta meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.