Riasztás: Nem tűnt veszélyesnek a rendőrre támadó abdai férfi

Forrás: Hír TV2019. 07. 24. 17:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyverhasználattal tudták megfékezni a rendőrök azt a férfit, aki egy bozótvágó késsel hadonászott Abdán és megsebesítette az egyik intézkedő járőrt is. A férfit korábban skizofréniával diagnosztizálták, gyógyszereit azonban egy ideje nem szedte és vizsgálatokra sem járt el. A Hír TV Riasztás című műsorának riportjából kiderült, mikor, milyen esetekben nyúlhatnak a végső megoldáshoz, azaz a fegyverhasználathoz a rendőrök, de stábunk annak is utánajárt, mik a hatóságok, vagy a család lehetőségei abban az esetben, ha egy ön- és közveszélyesnek minősített beteg elhanyagolja a gyógykezelését.

Műsorunk második részében két alvó gyilkossági akta sikeres újranyitásáról számolunk be. Az első eset egy baranyai, alig kétszáz lakosú településre, Túronyra visz el minket, ahol majd három évvel ezelőtt rövid időn belül két furcsa haláleset is történt. Előbb egy idős férfit találtak holtan, aki valamilyen éles tárggyal öltek meg, a nyomozás kiderítette, hogy az elkövető egy helyi férfi, aki baltával ölte meg áldozatát. A tettes börtönbe is került. Az említett másik ügy, egy tűzeset volt, amelyben egy idős hölgy lelte halálát. Itt a hatóságok előbb lezárták az eljárást, mondván nincs idegenkezűség az esetben, később azonban a Készenléti Rendőrség speciális egysége újranyitotta az aktát és a vizsgálat jókora meglepetést hozott.

Egy 12 évvel ezelőtt történt gyilkosság tettesét sikerült elfogni egy Nagykanizsán történt ügyben. Ez esetben azonban a tudomány fejlődése tette lehetővé a sikeres nyomozást. A zalai városban egy idős férfi holttestére bukkantak, az első nyomozás azonban eredménytelenül zárult. A hatóságok majd egy évtizeddel később újra elővették az ügyet és a genetika fejlődésének köszönhetően már egyértelműen be tudták azonosítani a feltételezett tettest. A férfit már az első nyomozáskor kihallgatták, DNS-mintát is vettek tőle, de akkor még nem derült ki, hogy ő követte el a gyilkosságot.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.