Robbantással fenyegetőzött a járvány idején

Molotov-koktéllal csinál rendet a szupermarketben, ígérte a rendőrségi segélyhívójára telefonálva P. S., akit felháborított, hogy nem tartják be a pandémia miatti korlátozó intézkedéseket. Az elkövetőt terrorcselekménnyel fenyegetéssel vádolják. Egy részeg borsodi polgár pedig a kijárási korlátozás alatt autózgatva el akart menekülni.

2020. 11. 10. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte a keddi előkészítő ülésen a Fővárosi Törvényszéken a terrorcselekménnyel fenyegetőző budapesti P. S., hogy

elkövette a vádban terhére róttakat, ám azok szerinte nem bűncselekmények,

így elkezdődött a bizonyítási eljárás. A büntetőügyben a Fővárosi Főügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetéssel, valamint falfirkával rongálás miatt vádolja a terheltet.

A vád lényege szerint P. S. a pandémia első hulláma idején, április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát azzal, hogy a Covid–19 vírus miatt járványhelyzet ellenére egy közeli szupermarketben túl sok ember tartózkodik, és kérte a rendőrség intézkedését. Aznap délután ismét felhívta a segélyhívót, hogy a reggeli bejelentése óta semmilyen változás nem történt, majd közölte:

a rendőrségnek két napja van arra, hogy rendet tegyen, különben maffiamódszerekkel ő fog, bemegy egy Molotov-koktéllal, és megszünteti a kifogásolt helyzetet.

A telefonhívás során a vádlott a multinacionális vállalatok járványhelyzet idején tanúsított magatartását kifogásolta, illetve antiszemita jellegű kijelentéseket is tett, majd közölte, hogy ha a rendőrség nem intézkedik, akkor majd ő zárja be a boltot egy benzines palackkal. Ezt követően lement az áruházhoz és annak falára, valamint hirdetőtáblájára alkoholos filccel különböző antiszemita és trágár kifejezéseket írt.

A BRFK bevetési rendőrei még aznap elfogták a férfit, a XIII. kerületi nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki. A Fővárosi Főügyészség szeptember 10-én emelt vádat P. S. ellen, azt indítványozva, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje a férfit börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától és rendelje el két, korábban felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását. A következő tárgyalás 2021. február 4-én lesz, igazságügyi szakértőket hallgatnak meg, majd perbeszéd és ítélet várható.

A Fővárosi Főügyészség az ügy kapcsán felhívja a figyelmet, hogy azért, hogy az állami szervek kényszermentesen biztosíthassák a közrendet, minden fenyegetést komolyan kell venniük, és akkor is bűncselekmény valósul meg, ha valaki csak színlelte, hogy terrorcselekményt kíván elkövetni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.