Rokonok nyernek megbízásokat a balos önkormányzatoknál

Karácsony Gergely tanácsadójaként dolgozik az egykor diáktüntetéseket szervező Misetics Bálint, testvére, Mátyás pedig vállalkozásával megbízást kapott a fővárostól, és pályázatot nyert az ugyancsak balos vezetésű Budavár önkormányzatánál.

Kerékgyártó György
2020. 11. 09. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rokoni összefonódások a Karácsony Gergely vezette főváros és más balliberális önkormányzatok között – erről szól a Mandiner most közölt cikke. Az orgánum beszámol arról, hogy az a Mitte Communications Kft. nyerte el a Budapesttel kapcsolatos turisztikai és PR-feladatok ellátásának lehetőségét, amelynek tulajdonosa Misetics Mátyás. A vezetéknév ismerős lehet a közélet iránt érdeklődőknek, hiszen egy Misetics Bálint nevű lakás- és szociálpolitikai főtanácsadó dolgozik Karácsony Gergely főpolgármester mellett. A nevek egybecsengése pedig nem véletlen, Mátyás és Bálint testvérek.

A főpolgármester, balra pedig Misetics Bálint, az ő testvérének cége a főváros turisztikai és PR-tanácsadójává vált. Fotó: Magyar Nemzet-archív

Misetics Bálint korábban a diáktüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat embere volt, majd belépett a Párbeszédbe, így került Karácsony közelébe.

A cikk megjegyzi: mindez azért különös, mert a Párbeszéd és az egész szivárványkoalíció az elmúlt években az „urambátyámvilág” felszámolásával kampányolt.

Misetics Bálint, A Város Mindenkié csoport tüntetésszervezője egyben, fő tevékenysége a zavarkeltés, mindezért havonta közel egymillió forint közpénzt kap a önkormányzattól. Karácsony főtanácsadója nevéhez fűződik a Lendvay utcai Fidesz-székház megtámadása és számos kormány elleni tüntetés is. Misetics emellett anarchistákat képez az Auróra Kioszkban működtetett Közélet Iskolája elnevezésű baloldali aktivistaképzőben, polgári engedetlenséget oktat (legutóbb most hétvégén), amiről könyvet is írt. Mint lapunk beszámolt arról, hogy a profi tüntetésszervező fiatalember készítette fel az SZFE diákjait is az egyetemfoglalásra.

Misetics Karácsony Gergely szociális főtanácsadójaként javasolta a csepeli hajléktalanszálló, majd a városházi karanténszálló nyitását is. Ismert, Csepelen Borbély Lénárd polgármester egy építési változtatási tilalom meghozásával megakadályozta, hogy Karácsonyék – feltehetően politikai szándékból – hajléktalanokat költöztessenek be Csepel belvárosába, azóta minden alkalmat megragadnak, hogy a csepeli polgármestert támadják. Legutóbb A Város Mindenkié csoport élőlánccal tüntetett egy állítólagos kilakoltatás miatt a kerületben. Mint kiderült, a kilakoltatott személyek már nem laktak ott. A csepeli önkormányzat vagyonkezelő cége közölte: a bérlőknek 2014-ben a tartozásaik miatt szűnt meg a bérleti szerződésük. A Csepel.info úgy tudja, hogy több mint kétszáz alkalommal vette fel velük az önkormányzat a kapcsolatot, hogy segítsen nekik, illetve rendezze a jogcím nélküli állapotot az ingatlan elhagyásával vagy az adósság rendezésével. Amikor az AVM élőláncot vont az ingatlan köré, a lakók már elhagyták az ingatlant, ám a balliberális sajtó az AVM tájékoztatása nyomán tényként közölte az esetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.