Rossz a hangulat a 24.hu-nál

A 24.hu-t is működtető Central Médiacsoportnál komoly elégedetlenséget váltott ki, hogy míg a tulajdonos milliárdos osztalékot vont ki a cégből, a munkavállalók fizetését jelentősen csökkentették a koronavírusra hivatkozva – írja a Media1. 

Magyar Nemzet
2020. 06. 24. 21:14
null
Budapest, 2017. június 30. A Central Médiacsoport Zrt. épülete a III. kerület, Montevideo utca 9-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy másfél milliárd forintnyi osztalékot vettek fel a többek mellett a 24.hu hírportált, a Startlapot, a Story magazint, az NLC-t, a Nők Lapját és több más médiumot megjelentető Central Médiacsoport Zrt.-ből a cég tulajdonosai, miközben elrendelték a dolgozók fizetésének csökkentését – írta meg elsőként a Magyar Nemzet.

Hírünk után a Media1 arról számolt be, hogy a cégvezetés lépése komoly belső elégedetlenséget váltott ki a munkatársak körében, akiknek a koronavírus-világjárvány kitörésére hivatkozva, átmenetileg csökkentették a bérét, a hivatalos kommunikáció szerint azért, mert most kevesebb órát kell dolgozniuk. Növeli a feszültségeket, hogy a centrálosok elmondása szerint a bércsökkentést előreláthatólag szeptemberig érvényben hagynák. Úgy tudni, hozzávetőlegesen húsz százalékkal kevesebb bérből kell fenntartaniuk magukat és családjukat a centrálosoknak, ami egyes munkavállalóknál már egzisztenciális problémákat is okoz – írta a Media1.

A portál úgy tudja, hogy többen a felmondásukat is fontolóra vették, mert annyira megalázónak érzik a helyzetet, főként miután a bércsökkentés mellett a valóságban sokak számára még nőtt is az elvégzendő munkák mennyisége. A 24.hu esetében például a koronavírus pluszfeladatokat rótt a szerkesztőség egyes tagjaira. A Media1 több centrálos dolgozóval is beszélt, akik úgy fogalmaztak: úgy érzik, a vállalat kihasználja kiszolgáltatott helyzetüket, vagyis azt, hogy nem nagyon van hová átmenniük. Sok újságíró ráadásul külső cégeken keresztül számláz a Central Médiacsoportnak, akik ezáltal még inkább kiszolgáltatott helyzetben vannak. A Media1 szerette volna megismerni a kialakult belső feszültségekről a Central álláspontját is, ám Buzder Lantos Gábor, a Central Médiacsoport kommunikációs igazgatója egyelőre nem reagált megkeresésükre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.