Rovarirtásnak álcázott művelet + videó

A titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott, folyamatosan formálódó háttércsapat.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 16:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatunk korábbi részeiben bemutattuk, hogyan gazdagodott meg Gyurcsány Ferenc, miként biztosította magának a politikai életben is nélkülözhetetlen pénzügyi függetlenséget. Lapunk most egy másik, olyan meghatározó pillérhez érkezett, amely a volt miniszterelnök számára szintén kapóra jön a hatalomtechnikai játszmákban. Ez pedig nem más, mint a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott, folyamatosan formálódó háttércsapat. Ez a történet ugyancsak a rendszerváltást megelőző időszakra nyúlik vissza, és arra ad választ, miért is Gyurcsány a baloldal legjobban informált politikusa.

Érdekességek a harmadik részből:

  • Hogyan került kapcsolatba a rendszerváltozás után Apró Antal testvére, Apró Piroska – Gyurcsány Ferenc anyósa – egykori állambiztonsági vezetőkkel?
  • Rovarirtásnak álcázott művelet a kisgazdaszékházban, avagy hány nap szükséges a lehallgatókészülékek elhelyezéséhez?
  • Milyen módszerekkel igyekezett Gyurcsány miniszterelnökként közvetlenül rálátni a titkosszolgálatokra? Szilvásy, a régi barát és üzlettárs a titokminiszteri székben.
  • Titkosszolgálati botrányok: beszédes nevű mappák – OV és Bajusz – Laborc Sándor hivatali gépén.
  • Titkos találkozók a Vadrózsa és a Menza éttermekben: volt olajbűnözővel kötött lényegében egyezséget Gyurcsány elhárítási főnöke.
  • A Gyurcsány–Bajnai-hátország szerepe a választói adatbázisok építésében és a közösségimédia-kampányokban.
  • A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (3. rész)

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.