A magyar egészségügy többezres megbetegedésre készül

Kásler Miklós szerint fegyelmezetten reagált az egészségügy, az emberek pedig úgy viselkedtek, mint akik tudják, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

Magyar Nemzet Online, Szilágyi Anna
2020. 03. 27. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Operatív Törzs sajtótájékoztatója előtt elmondta: a kijárási korlátozás, amit Orbán Viktor bejelentett, illeszkedik abba a sorba, amit az elmúlt napokban és hetekben bejelentettek.

A magyar egészségügy bizonyított, képes arra, hogy a szükséges kezeléseket megadják a lakosságnak a koronavírus-járvány idején – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Mint mondta, a kórházak erőfeszítéseket tesznek, hogy a tömeges megfertőződések esetére felkészüljenek, erről fog szólni a következő két-három hét. Kiemelte: Magyarországon a megbetegedettek száma jelentősen csökkent, amit annak köszönhetünk, hogy a kormány időben hozott fontos döntéseket, az egészségügyi rendszer pedig felkészült. A kormány a fertőzés eddigi fázisaiban minden rendelkezésre álló pénzösszeg felhasználását lehetővé tette, a kassza felülről nyitott.

A fertőzés jelen fázisában a megelőzés egyik legfontosabb része, hogy kerüljük a csoportos találkozásokat, kiemelten vonatkozik ez az idősekre.

Minden magyar felelős minden magyarért

Kásler Miklós szerint a jelenlegi helyzetben, a csoportos megbetegedések fázisában arra kell a következő két-három hetet fordítani, hogy felkészítsék a magyar ellátórendszert a tömeges, többezres megbetegedések időszakára.

Ennek érdekében felmérték a kapacitásokat – a kórházi ágyszámokat, az intenzív osztályokat, a kórházak műszerezettségét, eszköztárát, a tartalékokat, a nővéri, orvosi létszámot, a szakképzettségeket.

A tervek elkészültek, most a megelőzés legfontosabb része, hogy kerüljük a csoportos találkozásokat, elsősorban az idősekkel, és főként a krónikus betegségben szenvedők ne hagyják el otthonukat.

A miniszter szerint fegyelmezetten reagált az egészségügy, az emberek pedig úgy viselkedtek, mint akik tudják, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

Úgy folytatta, hogy ezt kéri és várja el a továbbiakban is.

A magyar egészségügy bizonyított, a magyar orvosok és nővérek képesek és alkalmasak arra, hogy a megfelelő gyógykezelést mindenkinek megadják – hangoztatta Kásler Miklós, hozzátéve: a beteg érdeke a legfőbb törvény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.