Sajtóklub: Meg kell védeni a NAT-ot!

A Sajtóklub című műsor vendégei ezúttal a Nemzeti Alaptantervet és a róla alkotott véleményeket is megbeszélték.

Forrás: Hír TV2020. 02. 11. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Magyar Közlöny ez évi 17.számában, az internetről letölthető, mindenkinek ajánlom, 150 oldalnyi kemény szöveg. Érdemes elolvasni, nem gyerekeknek szól, szakember írta szakembernek. A magyar irodalomtól a magyar történelmen át, matematika, kémia, fizika, minden. Kíváncsi voltam mi a baj vele. Tök értelmes szöveg, de nagyon kell koncentrálni” – mondta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője a Nemzeti Alaptantervről. Elmondta, egy egységes értékrendszert ad, és átjárhatóvá teszi az iskolák közötti utat a gyerekek számára. Véleménye szerint, a legtávolabbi iskolákban is ugyanolyan szinten fogják oktatni a gyerekeket a NAT előírása szerint, mint a legfejlettebb nagyvárosi iskolákban.

„Megszűnik a különbség. Nem lehet a liberális hülyítéssel a gyerekeket tudatlan idiótáknak nevelni.”

Elmondta, szerinte az új Nemzeti Alaptanterv nemzeti felelősségre apellál, hiszen azt mondja, hogy meg kell tanítani a gyerekeket arra, hogy ebben az elképesztő sebességgel változó világban a család, az egyén, az egyén szabadsága miképpen hozható összhangba a nemzeti felelősségvállalással.

A teljes műsor IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.