Sára Botond: Józsefváros Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete lett

A 2010-ben megkezdett építkezés folytatását ígéri Józsefváros kormánypárti polgármesterjelöltje, aki szerint mára a VIII. kerület Budapest legdinamikusabban fejlődő városrésze lett. Sára Botond a Hír TV Magyarország élőben című műsorának a vendége volt.

2019. 09. 21. 16:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2010 előtt virágzott a prostitúció, a bűnözés, mindennapos problémát jelentett a drog Budapesten Józsefvárosban. Mára viszont a főváros legdinamikusabban fejlődő kerülete – kezdte a beszélgetést Velkovics Vilmos.

Sára Botond úgy gondolja, 2030-ra be lehet váltani azokat a terveket, amelyek most a fejükben vannak. Azokat a víziókat a várossal kapcsolatban, mint biztonság, rend, fejlődés tekintetében, amit biztosan meg szeretnének csinálni, azt 2030-ra el lehet érni.

„Tavasszal lefolytattunk egy konzultációt, elmentünk feladatért a józsefvárosiakhoz, és több mint 12 ezren válaszoltak a kérdéseinkre. Ez egy jelentős reprezentatív szám, nem is gondoltuk volna, hogy ennyire aktívak a józsefvárosiak a közéletben. Ez egy meglepő szám volt, és ez egy komoly felhatalmazás és legitimitás arra, hogy a közrend, közbiztonság, fejlődés tekintetében milyen feladatokat határozzunk meg, illetve határoztak meg a kerületiek. Én semmi másra nem készülök a következő öt évben, minthogy ezeket a feladatokat végrehajtsam” – jelentett ki a polgármester.

Sára Botond elmondta, a közbiztonság területén vannak eredmények, tehát ma tíz józsefvárosiból hét azt gondolja, hogy a szubjektív biztonság érzete az rendben van.

„Ugyanakkor vannak még feladatok. Intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy a hajléktalanság vagy a rendezetlen környezetű hajléktalanszállók ügyében valamit tenni kell, hiszen kilenc darab a számuk” – mondta.

A polgármesterjelölt elmondta, hogy rendezettség tekintetében is kell lépéseket tenni, belvárosi kerületként a köztisztaság az folyamatos probléma.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.