Sarkvidéki hideg levegő érkezik a hét második felében

A hétfői lesz az év eddigi legmelegebb napja, de ezt követően lehűlés várható, pénteken már csupán 6 és 12 fok között alakulnak a hőmérsékleti csúcsértékek.

Forrás: hirado.hu, met.hu2019. 04. 08. 17:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői lesz az év eddigi legmelegebb napja, de ezt követően lehűlés várható, pénteken már csupán 6 és 12 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Kedd éjszaka a déli, délnyugati országrészben erősen vagy közepesen, másutt pedig jobbára gyengén felhős idő várható. A felhős tájakon elszórtan számíthatunk záporra, esetleg zivatarra. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalra általában 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet, de a derült, szélcsendes északi tájakon 1 és 4 fok közé is hűlhet a levegő, ott gyenge talajmenti fagy előfordulhat. Kedden napközben a többórás napsütés mellett több helyen erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, a déli tájakon pedig felhősebb körzetek is lehetnek. A Dunántúlon számíthatunk nagyobb számban záporra, helyenként zivatarra, másutt inkább csak néhol fordulhat elő futó zápor. Csapadékra legkisebb esély a Tiszántúlon van. Az északi, északkeleti szél megélénkül, északkeleten meg is erősödik. Átmeneti szélerősödés zivatarok környezetében is lehetséges.

Nappal 18 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, illetve emellett változó mennyiségű réteges felhőzet is lesz az égen. Szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. Éjszaka 6 és 12, nappal 15 és 21 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, amellyel érkezik a sarkvidéki eredetű hideg levegő. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 4 és 10, nappal a maximum általában már csupán 7 és 12, délkeleten, keleten 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. Tovább hűl a levegő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Némi felmelegedésre a hétvégén számíthatunk, akkor 9 és 15 fok között alakulnak a csúcsértékek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.