Schanda Tamás: A magyar kormány az adócsökkentésben hisz

A baloldal növelné az emberek terheit, és adóemelésben gondolkozik – vélekedett az államtitkár.

Magyar Nemzet
2020. 11. 17. 10:33
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős önkormányzatok nélkül nincs hatékony védekezés – kezdte napirend előtti felszólalását Keresztes László Lóránt, és azt kifogásolta, hogy a kormány forrásokat von el az önkormányzatoktól, amivel szerinte az egyes településeken élő embereket támadja. Az LMP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kis- és közepes vállalkozások iparűzési adójának elengedése helyett a költségvetésben szereplő gigaprojekteket kellene leállítani. – Elfogadhatatlan, hogy lehetetlen helyzetbe hozzák az önkormányzatokat – mondta a képviselő, aki szerint az önkormányzatok, köztük számos nagyváros önkormányzatának működését ellehetetlenítené a tervezett megszorítás.

Válaszában Schanda Tamás megköszönte azoknak az önkormányzatoknak a munkáját, amelyek helyben mindent megtesznek a települések lakóiért, és nem Facebook-bejegyzésekben panaszkodnak. Elmondta: a jelenlegi kormány mentette ki az önkormányzatokat abból az adósságcsapdából, amelybe a baloldal sodorta őket.

Ezzel szemben a nemzeti, polgári kormányra számíthatnak a települések, méretüktől függetlenül, és jövőre is 16 százalékkal nő majd az önkormányzatok támogatása – emlékeztetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

– Az eredményeket elhazudni egyszerű politikai manipuláció. Arra kérem, hogy ezt ne tegye – fordult az LMP politikusához a miniszterhelyettes. Azt is elmondta, hogy a kormány az adócsökkentésben hisz. Minél nagyobb a baj, annál jobban kell csökkenteni az adókat, hogy több pénz maradjon a családoknál. A baloldal ezzel szemben növelné az emberek terheit, és adóemelésben gondolkozik Budapesten és országszerte, ahol önkormányzatokat vezet – vélekedett az államtitkár, aki szerint

ha beruházásokat hajtunk végre, akkor lesz munka, lesz megélhetés a családoknak. Schanda Tamás kijelentette: amikor az ellenzék bizonyos programokat támad, végső soron a magyar emberektől venné el a megélhetést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.