Schanda Tamás: Újra négy százalékra csökkent a munkanélküliség

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára felszólalásában jelezte: a foglalkoztatottak száma jelenleg több mint 4,5 millió fő.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 11:12
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába mondják, hogy 11-12 százalékkal fog nőni a gazdaság, a statisztika majd megmutatja az igazságot! – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Potocskáné Kőrösi Anita. A jobbikos képviselő szerint „a kormány cserben hagyta a vállalkozásokat a járvány alatt”. Úgy vélte, nem igaz, amit a kormány a bértámogatás kapcsán elmond, hiszen „a tegnapi napon lejárt a bértámogatás folyósítása, de csupán egymillió-nyolcszázezer gazdálkodó szervezet 1,6 százaléka kapta azt meg”. – Persze, lesz egy újabb bértámogatási program, de tudjuk kinek a körei részesülnek benne – vélekedett a baloldali képviselő, majd úgy fogalmazott: „családok kerültek kilátástalan helyzetbe”.

– Államtitkár úr, legyen szíves legyen kreatív, ne gyurcsányozzanak, hanem válaszoljanak az elhangzottakra – mondta a jobbikos politikus.

– Álságos az ön felszólalása, igazi baloldali duma, hiszen volt lehetősége, hogy támogassa a bértámogatást és a hitelmoratóriumot, amely közel félmillió céget és másfél millió munkavállalót véd meg, de nem tette

– jelezte Schanda Tamás államtitkár. – Miközben segítettük a cégeket, önök adókat akartak emelni, másrészről inkasszózták a pénzeket a munkáltatóktól – emlékeztetett a kormánypárti politikus, majd hozzátette: gazdaságvédelmi akciótervvel, családi otthonteremtési kedvezménnyel, lakásfelújítási programmal, nullaszázalékos, kamatmentes hitellel segítette a Fidesz a családokat és a cégeket.

– Újra négy százalékra csökkent a munkanélküliség, ami az uniós átlag felét jelenti, a foglalkoztatottak száma jelenleg pedig több mint 4,5 millió fő

– ismertette az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.