Schiffer András szerint tudáshiányban szenved Fekete-Győr András

Az LMP alapítója leszögezi: az alkotmányjog alapján bármelyik oldal szerezhet kétharmadot, 2014 óta a győzteskompenzáció is érvényesül.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner.hu2021. 03. 19. 18:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum elnökének az új rendszerváltozásra irányuló tervei alkotmányjogi tudáshiányról árulkodnak, jogállamot nem lehet jogállam ellenében építeni – hangsúlyozta a Mandinernek Schiffer András ügyvéd annak kapcsán, hogy Fekete-Győr András a következőket mondta egy videóban: a „magyar állam által fenntartott és finanszírozott hírportáloknak az uszító propagandistáit” időlegesen el kell tiltani.

Schiffer András tévesnek ítélte a momentumos elnök okfejtését, miszerint a kormányalakítás „kikényszerítésére” szükség volna, mivel a jogszabályok alapján bármelyik oldal könnyen szerezhet kétharmadot.

– Hiszen már az 1990-es választójog is a többségi elvet favorizálta, ám 2014 óta már ott van a győzteskompenzáció, és ez fokozottan kedvez a relatív győztesnek – mondta a portálnak az ügyvéd.

– Aki tehát ilyesmiket vizionál, az nemcsak bohócot csinál magából, hanem igazolja azt is, hogy nincsen tisztában a magyar alkotmányjogi berendezkedéssel, a különböző közjogi szereplők jogköreivel, illetve a választójogi rendszer sajátosságaival

– szögezte le Schiffer András, aki a baloldal szólamának nevezte a Fekete-Győr András által is rendre hangoztatott „felcsúti pert”, mely szerint már a jelenlegi baloldal által megnyert választás másnapján bírósági eljárás indulna kormánypárti döntéshozók és „fideszes oligarchák” ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.