Segítség és toborzás is a speciális önkéntes tartalékos szolgálat

Ha valaki maradni akar, és alkalmas rá, akkor tovább szolgálhat a honvédségnél – mondta Németh Szilárd.

Forrás: MTI2020. 07. 16. 10:58
null
A háromezer új tartalékos féléves kiképzését három ciklusban hajtják végre Fotó: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A segítségnyújtás mellett a toborzás is célja volt a speciális önkéntes tartalékos szolgálat bevezetésének – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Németh Szilárd kiemelte: elsődleges cél, hogy segítsenek azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt munkájukat elvesztették. Ugyanakkor, ha valaki maradni akar, és alkalmas rá, akkor tovább szolgálhat a honvédségnél.

Ahhoz, hogy korszerű, ütőképes legyen a honvédség, nemcsak modern haditechnikai eszközökre van szükség, hanem hazaszerető, jól felkészített, elkötelezett katonákra is, akik képesek az eszközöket működtetni – tette hozzá.

Az obsitos- és veteránprogramról szólva elmondta: ennek az a célja, hogy például szociális, egészségügyi lehetőségekkel gondoskodjanak azokról a leszerelt katonákról, akik kimagasló szinten szolgálták a hazát. A megbecsülés mellett viszont az is fontos, hogy ezen katonák tudása, élettapasztalata ne vesszen el, használni tudja a honvédség – emelte ki az államtitkár.

Ezért is kezdtek el a Hadtörténeti Intézet és Múzeummal és a Zrínyi Kiadóval közösen interjúkat készíteni. Az elsőt Wittner Mária egykori 56-os halálraítélttel, a másodikat Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredessel készítették, aki a néphadseregből honvédséget csinált – közölte Németh Szilárd, jelezve, hogy a hadsereg meghatározó katonáival folytatódik a sorozat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.