Senki nem volt veszélyben az Őzse-völgyi víztározó környékén

Az Erőmű környezetében élők és a dolgozók változatlanul biztonságban vannak – szögezte le a Mátrai Erőmű közleménye.

Forrás: MÁTRAI ERŐMŰ2019. 11. 15. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mátrai Erőmű környezetében lévő településeken riadalmat okozott az a hír, hogy az Erőmű visontai telephelyén kedden, 2019. november 12-én erőteljes szagú bomlástermékeket észleltek. Az Erőmű megtette a szükséges óvintézkedéseket a dolgozók körében, és haladéktalanul felvette a kapcsolatot a hatóságokkal.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lakosság és az ipari park dolgozói az észlelés napján sem voltak veszélyben. A folyamatos légtérelemzési vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy sikerült javítani a helyzeten, a bomlástermékek koncentrációja az Erőmű területén található Őzse-völgyi víztározó környékén csökkent.

Az Erőmű környezetében élők és a dolgozók változatlanul biztonságban vannak. A katasztrófavédelmi mozgó labor műszeres mérései szerint 2019. november 14-én, csütörtökön 13:38-kor az Erőmű területén belül sem volt már mérhető egyetlen vizsgált paraméterre sem érték. Az Őzse-völgyi víztározóban keletkezett bomlás okainak vizsgálata tart.

A vizsgálatot a Mátrai Erőmű szakemberei a katasztrófavédelem és a környezetvédelmi hatóság illetékeseivel, valamint külső szakértőkkel közösen végzik. A Mátrai Erőmű kizárólag a vizsgálat lezárulta után, annak eredményének ismeretében tud pontos tájékoztatást adni a bomlástermékek kiváltó okáról, és kizárólag a vizsgálat lezárulta után alakíthatja ki végleges álláspontját a történtekkel kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.