Sikertelen volt a buszos dohánycsempészési kísérlet

Nem sikerült áthozniuk az ukrán-román csempészbandának a zárjegy nélküli dohányárut a magyar határon.

Forrás: NAV2020. 08. 12. 9:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisbuszokban próbáltak meg vágott dohányt és zárjegy nélküli cigarettát csempészni ukrán és román jogsértők. A Nemzeti Adó és Vámhivatal ellenőrei augusztus 11- én délután Ártándnál buktatták le a csempészeket.

A pénzügyőrök Ártándnál egy román kisbuszban megközelítőleg másfél millió forint értékű adózatlan fogyasztási dohányt, egy ukrán kisbuszban pedig több mint félmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak. Mindkét ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

 

A NAV munkatársai Ártánd közelében egy román kisbuszt ellenőriztek, ami Romániából tartott Németországba felé. A járműben, egy dobozban 20 kilogramm fogyasztásra kész dohányt találtak, a csempészek nagy valószínűséggel egy titkos cigarettagyárba vitték volna a füstölni való alapanyagot. A kisbusz sofőrje azzal védekezett, a másfél millió forintos csempészárut megbízásból szállította, fogalma sem volt mi van a dobozokban, egy német parkolóban kellett volna leadni az árut, és egy előre megbeszélt időben jött volna a csomagokért az általa nem ismert átvevő.

Néhány óra múlva a pénzügyőrök szintén Ártánd közelében egy ukrán kisbuszt is átvizsgáltak. A jármű üléseiből összesen 6 600 szál cigaretta került elő, melynek értéke meghaladja a félmillió forintot. A sofőr nem volt kezdő, a kiszabott 724 000 forint jövedéki bírságot a helyszínen zsebből megfizette.

A NAV ellenőrei a több mint kétmillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás miatt mindkét esetben büntető feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.