Sok riasztást kapott a katasztrófavédelem a zivatarok miatt

Rövid idő alatt több mint hatvan helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton kora este az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 08. 29. 19:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukics Dániel elmondta: hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett szombat késő délután Budapest és Pest megye térsége fölé. Több riasztást kaptak Újpestről, Zuglóból és Gödről is.

A katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek kiszivattyúzásához riasztották – közölte.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másodfokú, Budapesten, Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.