Sokakat érintő kérdéseket válaszolt meg a kormányszóvivő + videó

Szentkirályi Alexandra: Jól alakulnak a fertőzöttségi adatok, és ha megfelelő számú vakcina érkezik, akkor a korlátozásoknak is búcsút mondhatunk majd.

Veres László István
Forrás: Facebook2021. 02. 06. 15:01
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. július 24. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a nemzeti konzultációról tart sajtótájékoztatót az Igazságügyi Minisztériumban 2020. július 24-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A héten elkezdődött a regisztrált, legidősebb emberek oltása, ezzel új szakaszba lépett a koronavírus elleni védekezés. Ahhoz, hogy mielőbb visszakapjuk a normális életünket, a vakcina a kulcs. A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy minél előbb kellő mennyiségű, biztonságos, hatékony és ellenőrzött oltóanyag álljon rendelkezésre – mondta Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött Kormányinfó plusz legújabb részében. Hozzátette:

az elmúlt három hónap intézkedéseinek megvannak az eredményei, a fertőzöttségi adatok jól alakulnak, és ha megfelelő számú vakcina érkezik, akkor a korlátozásoknak is búcsút mondhatunk majd.

A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy a lakásvásárlási támogatás beépíthető bútorok és konyhai gépek vásárlására, cseréjére is igénybe vehető, az otthonfelújítási támogatás pedig független a falusi csoktól. Közölte:

jövő évtől a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentessége a diákmunkára és az alkalmi munkára is érvényesíthető lesz, ami éves szinten akár félmillió forint pluszjövedelmet is jelenthet nekik.

Kitért rá, hogy a koronavírus elleni vakcináért regisztrálók nem kapnak külön e-mail vagy sms üzenetet a sikeres regisztrációról, legközelebb akkor értesítik őket, ha már lehetőség lesz az oltás felvételére.

– A hiteltörlesztési moratóriumot a kormány – más országokkal ellentétben – 2021. június 30-ig meghosszabbította – emlékeztetett, majd szólt arról is, hogy a 13. havi nyugdíj első, egyheti részlete a januári nyugdíjjal együtt érkezik, ami ebben a hónapban esedékes. Hozzáfűzte:

a kormány a 13. havi nyugdíjat fokozatosan, négy év alatt vezeti vissza, ami azt jelenti, hogy a teljes egyhavi pluszjuttatás 2024. januártól jár majd.

Szentkirályi Alexandra ismertetése szerint a fővárosi önkormányzatnak mint leggazdagabb helyhatóságnak több száz milliárdos költségvetése és nagyon komoly tartalékai vannak. – A járvány elleni védekezésből mindenkinek, így a fővárosnak is ki kell vennie a részét.

Az iparűzési adó fizetésének a felfüggesztése azoknak a kis- és középvállalkozásoknak a legnagyobb segítség, akiket a legsúlyosabban érint a válság

– jegyezte meg, hozzátéve: éppen a napokban állt forgalomba az a 34 új Mercedes autóbusz, amelyeket száz százalékban a kormány extra támogatásából vásárolhatott meg Budapest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.