Sokba kerül Zuglónak Karácsony alkalmatlansága

A Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltjének értékelése szerint az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje folyamatosan kárt okoz a kerületben élőknek.

Magyar Nemzet
2019. 06. 29. 10:02
null
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már két hete ingyen parkolhatnának a zuglóiak, ha Karácsony Gergely polgármester végrehajtotta volna a képviselő-testület határozatát – hívta fel a figyelmet Rozgonyi Zoltán, a Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje a Karc FM pénteki műsorában. Értékelése szerint az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje folyamatosan kárt okoz a kerületben élőknek, a parkolási ügy pedig alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka.

Rozgonyi Zoltán, Zugló jelenlegi alpolgármestere emlékeztetett rá: a kerületi Fidesz kezdeményezésére a képviselő-testület májusban döntött arról, hogy június 13-tól a kerületben élőknek ingyenes lesz a parkolás Zugló teljes területén.

– Ugyanezen az ülésen a botrányos parkolási szerződések felmondásáról is döntés született – tette hozzá. Majd úgy folytatta: ehhez képest Karácsony Gergely nem készítette elő az ehhez szükséges további döntéseket, nem hajtotta végre az előző határozatokat és nem hívott össze a témában testületi ülést, ezzel folyamatosan kárt okoz Zuglónak.

– Az ott élők már két hete ingyen parkolhatnának mindenhol, az iskoláknál, szakrendelőknél, ügyintézéskor, ehhez képest még mindig dobálják az aprót egy feneketlen kútba – fogalmazott Rozgonyi Zoltán, akinek számításai szerint csak ebben a két hétben 84 millió forint folyt el. – Összességében pedig nagyjából milliárdos veszteséget okozott a fizetős parkolás a kerületnek – jegyezte meg. Az emberek tehát – Rozgonyi Zoltán megfogalmazása szerint – kifizetik a parkolási díjakat, és ahelyett, hogy abból a forrásból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá.

– Ez Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka – szögezte le. A Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje jelezte azt is, hogy a zuglói Fidesz kézbe veszi az ügyet és maga készíti elő a szükséges képviselő-testületi anyagokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.